Met vereende krachten takelen (vlnr) Evert Wezinkhof, Albert Kamperman, Erik Weernink en Henk Stegeman de lichtmasten van IJsclub Ruurlo omhoog. Foto: Jan Hendriksen

Met vereende krachten takelen (vlnr) Evert Wezinkhof, Albert Kamperman, Erik Weernink en Henk Stegeman de lichtmasten van IJsclub Ruurlo omhoog. Foto: Jan Hendriksen 

IJsclub Ruurlo klaar voor nieuw schaatsseizoen

Maatschappij Ruurlo

RUURLO – Ondanks de natte ondergrond konden de bestuursleden van IJsclub Ruurlo afgelopen zaterdag door de vele regenval in de afgelopen weken toch de drie lichtmasten op de ijsbaan aan de Wiersseweg plaatsen. Traditioneel is de eerste zaterdag in december steevast namelijk de ‘werkdag’ voor het negenkoppige bestuur van IJsclub Ruurlo in aanloop naar een nieuw schaatsseizoen en wordt er water op de ‘baan’ gepompt.

Door Jan Hendriksen

“Door de extreme neerslag in de afgelopen weken konden we met het rijdend materieel niet eerder de baan op om de lichtmasten plaatsen”, zo vertelt voorzitter Geert Cornelissen, van de ruim duizend leden tellende vereniging. Die worden namelijk steevast in maart naar beneden gehaald. Sinds 2013 zetelt IJsclub Ruurlo met z’n ijsbaan aan de Wiersseweg. “Het is nog nooit in al die tien jaar zo drassig geweest. Mede daarom konden we het gras in de afgelopen weken ook niet ‘blüten’ (maaien, J.H.). De optie om eventueel een koppel schapen het gras te laten ‘maaien’ was geen optie. Gevolg is dat we wel wat meer water op de baan zullen moeten pompen”, zo laat Cornelissen weten, terwijl Erik Weernink, Albert Kamperman, Evert Wezinkhof en Henk Stegeman de eerste van de drie lichtmasten omhoog takelen.

‘Gevolg is dat
we wel wat
meer water
op de baan
zullen moeten
pompen’

Inmiddels is secretaresse Renate Mulderije druk in de weer in de kantine van de ijsclub. Het bestuur werd zaterdag verrast met een traktatie bij de koffie van een ‘nieuwe buurman’ van de ijsbaan die even kennis kwam maken. “Een prachtige geste. Beter een goede buur dan een verre vriend”, weet Mulderije met een grote glimlach. Vorig jaar kon er half december al een aantal dagen worden geschaatst. Of dat dit jaar kan? Renate Mulderije: “Het vriest vandaag licht. Hopelijk zet de vorst door. Maar dat hebben we niet in de hand. Wat ik wel weet dat we na vandaag klaar zijn om ‘Koning Winter’ te ontvangen.”

Ledenvergadering
Waar Renate Mulderije ook klaar voor is, is de algemene ledenvergadering van IJsclub Ruurlo die donderdag 7 december op de agenda prijkt. “Ik heb het jaarverslag klaar”, zo vertelt ze terwijl ze de stofzuiger voor de dag haalt. De kantine is namelijk de locatie voor de vergadering. En die kan wel even een ‘stofbeurtje gebruiken, zo vindt het enige vrouwelijke bestuurslid van IJsclub Ruurlo. Op de agenda staat naast het jaarverslag van Mulderije, het jaarverslag van de penningmeester en van de kascommissie. Bij het agendapunt bestuursverkiezing zijn aftredend en herkiesbaar de bestuursleden Evert Wezinkhof, Erik Weernink en Henk Stegeman.
De vergadering begint donderdagavond om 20.00 uur. Zie advertentie elders in Achterhoek Nieuws Berkelland.