De projecten en initiatieven die de lokale samenleving in Noord- en Oost- Achterhoek versterken en daarvoor een Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. Foto: Caitlin Sloot
De projecten en initiatieven die de lokale samenleving in Noord- en Oost- Achterhoek versterken en daarvoor een Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. Foto: Caitlin Sloot

Vijftien projecten verdelen 125.000 euro Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage

Maatschappij Borculo Hengelo Lochem Winterswijk Zutphen

REGIO - Omdat Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat, zet de bank zich extra in voor de lokale regio’s. Met een eenmalige extra bijdrage van 125.000 euro ondersteunt de bank duurzame projecten en initiatieven die de lokale samenleving in Noord- en Oost- Achterhoek versterken.

De bank zocht de afgelopen periode, samen met haar leden en klanten, actief naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. En dat heeft succes gehad. In Twente & de Achterhoek werden 348 aanvragen gedaan. Daarvan zijn 76 aanvragen daadwerkelijk ondersteund met een Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. De cheques voor regio Noord- en Oost- Achterhoek zijn donderdag 21 december uitgereikt door Hans van de Guchte, directeur coöperatieve Rabobank.  De hieronder vermelde projecten vormen een willekeurige greep uit de toegezegde bijdrages in Noord- en Oost- Achterhoek, voorbeelden van impactvolle aanvragen. 

Zo was er 12.500 euro voor Stichting Buurthuis de Hoven voor realisatie van een buurthuis in de wijk De Hoven in Zutphen; 12.500 euro ging naar Vereniging Ons Aller Belang in IJzerlo voor renovatie en verduurzaming van ‘t Dorpshuus; 12.500 euro ook voor Stichting Sportaccommodatie Wichmond voor verduurzaming; 12.500 euro was er voor Stichting Present Achterhoek voor het project ‘Sociaal Groen’ waarbij gezamenlijke tuindagen worden georganiseerd; De corsogroepen Rensing, Marneth, Harbers Paul, Veur Mekare, 6kamp en Van Reedestraat krijgen samen in totaal 30.000 euro voor de gezamenlijke (en duurzame) bouwhallen aan de Boschlaan in Lichtenvoorde.

Verder zijn in Noord- en Oost- Achterhoek deze organisaties met een bijdrage verblijd: Stichting Sportaccommodatie Wichmond, Stichting Zwembad Laren, Stichting Zutphense Uitdaging, Trefpunt de Berg Neede, Stichting ‘De Vrienden van Reurle’ en V. en AV. PAX in Bronckhorst.

Allemaal dragen ze op hun eigen unieke manier bij aan de verduurzaming van deze samenleving. Een mooi cadeau van de coöperatieve Rabobank aan de samenleving.

Voor meer informatie over hoe Rabobank bijdraagt, kan men kijken op rabobank.nl/impact .

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant