Antoon en Riekie Mombarg met burgemeester Bronsvoort bij hun 60-jarig huwelijk. Eigen foto

Antoon en Riekie Mombarg met burgemeester Bronsvoort bij hun 60-jarig huwelijk. Eigen foto

Riekie en Antoon vieren diamanten bruiloft

Maatschappij Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Woensdag 3 januari gaat bij de familie Mombarg-Wensink de boeken in als een onvergetelijke dag. Toen was het nl. 60 jaar geleden dat zij met elkaar in het huwelijksbootje stapten. Dit heugelijke feit werd niet alleen gevierd met familie en kennissen, ook vielen Antoon en Riekie vele felicitaties ten deel, onder andere van het Koninklijk Huis en van de commissaris van de Koning in Gelderland.  Burgemeester Bronsvoort van Oost Gelre kwam het diamanten paar persoonlijk met een bezoek vereren. 

Het diamanten paar woont op de Hofesch in Lichtenvoorde, heeft 2 zonen, 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Antoon werkte in zijn jonge jaren op het Giro-kantoor in Arnhem, Riekie als naaister in Winterswijk. Voor hun werk vertrokken ze vanuit treinstation Terborg, de een richting Arnhem, de ander naar Winterswijk. Toen beiden een nieuw treinabonnement wilden aanschaffen, ontmoetten ze elkaar op zondagavond bij de kassa. Vanaf dat moment begon hun romance.

Antoon heeft veertig jaar lang bij de PTT (postkantoor) gewerkt, Riekie werkte in de horeca en later bij de Hacron. Hun gezamenlijke hobby is kamperen. Zo controleerden zij 24 jaar lang in Europa campings voor de ACSI campinggids. Toen het echtpaar 80 werd, zijn ze daarmee gestopt maar kamperen, dat doen ze nog steeds met veel plezier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant