Tuingereedschappen slijpwerk bij Repair Café Berkelland. Foto: PR

Tuingereedschappen slijpwerk bij Repair Café Berkelland. Foto: PR

Repair Café Berkelland levert professioneel geslepen tuingereedschappen

Maatschappij Borculo

Repair Café Berkelland levert professioneel geslepen tuingereedschappen

BORCULO - Wat vroeger in het jaar dan men gewend is, maar toch gaat menigeen binnenkort weer in de tuin aan de slag en dan blijkt het tuingereedschap toch niet meer zo scherp en soms zelfs lichte roestvorming. 

Maar pas op: vele soorten van beplanting zijn erg gevoelig voor botte scharen. Hierdoor wordt feitelijk niet geknipt, maar gekneusd en dat levert vaak bruine randen op. Voor het aanzicht niet prettig, maar feitelijk is het een verwonding van de plant. Met scherp gereedschap is het zeker veiliger, maar ook veel comfortabeler werken. Botte gereedschappen zijn in het algemeen onvoorspelbaar tijdens het gebruik en kunnen zo ook snel tot persoonlijke verwondingen leiden.
Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin- en keuken apparaten & elektrische gereedschappen, slijpwerk en het vervangen van horlogebatterijen. Repair Café Berkelland heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en nieuwe onderdelen. Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht, waar deze weer professioneel perfect scherp worden gemaakt.

Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen.

De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft. Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met de coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag tot en met zaterdag via tel. 06-57 977 625 of mailen naar repaircafeberkelland@kpnmail.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant