Bennie en Teunie 65 jaar getrouwd. Burgemeester Bengevoord kwam hen feliciteren. Foto: Bernadette Klomp-Beernink

Bennie en Teunie 65 jaar getrouwd. Burgemeester Bengevoord kwam hen feliciteren. Foto: Bernadette Klomp-Beernink

Bennie en Teunie 65 jaar getrouwd

Maatschappij

WINTERSWIJK - Op 20 februari waren Bennie en Teunie Beernink-van Waardenburg maar liefst 65 jaar getrouwd. ’s Morgens werd hun Briljanten Huwelijk gevierd met koffie en gebak in het Grand Café voor de bewoners en het personeel van de Berkhof. ’s Middags kwam de burgemeester Joris Bengevoord op bezoek. Hij beloofde om over vijf jaar weer terug te komen als Bennie en Teunie hun 70-jarig huwelijk mee mogen maken. ’s Avonds was er een feestelijke bijeenkomst met medebewoners en een aantal vrijwilligers bij de Berkhof met een hapje en een drankje. Het koor Hollands Glorie zorgde voor mooie liederen, waardoor het een gezellige avond werd met zang en polonaise. Een aantal dagen later werd hun 65-jarig huwelijk nogmaals gevierd met familie en vrienden.

Bennie Beernink is 90 jaar oud en geboren in het Woold. Hij had een oudere broer en twee zusjes. Hij is later verhuisd naar Winterswijk en vervolgens naar de Haart in Aalten.
Teunie Beernink-van Waardenburg is 87 jaar en geboren in Borculo. Als oudste dochter van 11 kinderen moest zij al op jonge leeftijd, 15 jaar, in betrekking. Ze heeft gewerkt op Kasteel Beekvliet in Borculo en bij Café-Restaurant en Slijterij Geesink in Geesteren. Ze moest koken, schoonmaken en veel koper poetsen. Toen op 17-jarige leeftijd haar hele familie verhuisde naar Winterswijk moest Teunie gewoon mee.

Drie dagen na de verhuizing vroeg Teunie haar moeder of ze naar het dorp mocht samen met haar zusje. Dat was goed. “Maar om 21.00 uur thuis.” In het dorp zagen ze een knappe soldaat met een vriend lopen. Deze heren waren Bennie met zijn dienstkameraad. Zij gingen destijds op de fiets van de Haart in Aalten naar Winterswijk. De week erop gingen de zusjes vol verwachting weer naar het dorp, maar toen waren ze er niet. De week daarop zagen ze elkaar weer. De reden: in dienst kreeg je maar één keer in de 14 dagen verlof. Ze spraken af om elkaar de volgende keer in het dorp te treffen bij Apotheek Vos in de Misterstraat.

Eigenlijk was het voor Bennie en Teunie meteen liefde op het eerste gezicht. Bennie ging mee naar Borculo om daar de vriendinnen van Teunie te ontmoeten. Kort daarna werd er kennis gemaakt met de familie van Teunie. Op de kazerne aan de binnenkant van de kastdeur bewaarde Bennie een foto van zijn knappe vriendinnetje.

Na vijf en een half jaar verkering zijn Bennie en Teunie op 20 februari 1959 getrouwd. Het was in die tijd heel moeilijk om een huis te vinden, maar ze konden gaan wonen boven Cafetaria Pecht op het Weurden in Winterswijk. Na vier jaar zijn ze verhuisd naar een flat aan de Europalaan. Ondertussen werden er drie dochters geboren, Ineke, Marianne en Bernadette.

Bennie heeft eerst in de bouw gewerkt, daarna bij woninginrichting Freriks en op zijn veertigste werd hij conciërge bij de Technische School in Winterswijk. Op 55-jarige leeftijd kon Bennie vijftig procent gaan werken door de DOP-regeling (Doorstroom Onderwijs Personeel). Op 59-jarige leeftijd kon hij met de VUT.
Teunie heeft gewerkt bij Sociëteit van de Riet en de Tricofabriek. Daarna werd zij schoonmaakster bij basisschool de Hazelder. Ze woonden toen vlakbij de school in de Merelstraat. Teunie is ook 25 jaar lang vrijwilligster geweest bij het Verpleeghuis de Pronsweide in Winterswijk.

Samen hebben ze mooie herinneringen gemaakt. Vaak gingen ze op pad met de caravan of maakten reizen met de trein. Ze genoten ook enorm van hun vakanties op Ameland samen met hun kinderen. Ook een maand op vakantie in Portugal werd onvergetelijk. De drie dochters hadden als verrassing een hotel geboekt naast hun appartement om samen met Bennie en Teunie een week door te brengen in de Algarve. Ze wisten niet wat ze zagen toen hun kinderen ineens voor ze stonden.

In de loop der tijd kregen Bennie en Teunie 6 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen.
In mei 2022 zijn Bennie en Teunie gaan wonen in het verzorgingshuis de Berkhof in Winterswijk. Hier hebben zij het erg naar hun zin. De zorg is uitstekend en ze nemen graag deel aan allerlei activiteiten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant