'Ons Barchems deelkastje’ staat vlak bij De Wingerd. Foto: PR

'Ons Barchems deelkastje’ staat vlak bij De Wingerd. Foto: PR

Inloopmorgen in De Wingerd voor hulp bij financiële zorgen

Maatschappij Barchem

Op initiatief van ‘Ons Barchems deelkastje’

Door Jan Hendriksen

BARCHEM - ‘Ons Barchems deelkastje’ houdt op zaterdag 16 maart in De Wingerd in Barchem van 10.30 tot 11.30 uur een Inloopmorgen met als thema ‘Hulp bij financiële zorgen’. Diverse organisaties die te maken hebben met hulpverlening in de gemeente Lochem geven daar informatie over de mogelijkheden voor mensen op de armoedegrens om gebruik te maken van voorzieningen die hun leven een beetje dragelijker kunnen maken.

“De Inloopmorgen is een soort markt waar iedere organisatie een tafel heeft waar ze haar informatie uitstalt en waarbij van iedere organisatie één persoon aanwezig is als aanspreekpunt”, zo verklaart Ida Leijenhorst namens ‘Ons Barchems deelkastje’ de opzet van de Inloopmorgen. Aan de Inloopmorgen werken mee Stichting Welzijn Lochem, Sportfonds Lochem, Voedselbank Zutphen, Stichting Hulpverlening Lochemse Geloofsgemeenschappen, Stichting Leergeld Lochem en Lochem Energie. Natuurlijk staan de initiatiefneemsters van ‘Ons Barchem deelkastje’ er ook met informatie. Tevens is er gelegenheid om een kijkje te nemen bij ‘Ons Barchems deelkastje’.“

Initiatief
‘Ons Barchems deelkastje’ is een initiatief van de diaconie van de Protestantse Barchkerk in samenwerking met Thea Huisken en de Barchemse dorpsondersteuner Hetty Ilbrink van de gemeente Lochem. November vorig jaar werd de deelkast geplaatst in de doorgang tussen De Wingerd en de parkeerplaats van de Woonplus. Mensen die het financieel moeilijk hebben kunnen gebruik maken van deze deelkast.

Iedereen
“De Inloopochtend is niet alleen bedoeld voor mensen die het financieel gezien moeilijk hebben, maar voor iedereen, zodat er meer bekendheid komt over de mogelijkheden voor mensen op of onder de armoedegrens, om deel te nemen aan het sociale leven”, zo laat Ida Leijenhorst weten. Men is van harte welkom namens de vrijwilligers van ‘Ons Barchems deelkastje’: Thea Huisken, Monique Esselink, Thea Visser,Willy Nijhuis, Lisa Assink, Ingeborg Niemeijer en Ida Leijenhorst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant