Janien Jonker treedt per 13 mei als gemeentesecretaris in dienst van Berkelland. Foto: PR
Janien Jonker treedt per 13 mei als gemeentesecretaris in dienst van Berkelland. Foto: PR

Janien Jonker nieuwe gemeentesecretaris van Berkelland

Maatschappij Beltrum Borculo Eibergen Neede Rekken Ruurlo

BERKELLAND - Janien Jonker wordt de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van gemeente Berkelland. Zij volgt de in oktober vertrokken Martin Broers op.

De gemeente Berkelland heeft nu met de 47-jarige Janien Jonker de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur binnen. Jonker is nu concernmanager en loco-secretaris bij de gemeente Hardenberg. Zij woont in Buurse, gemeente Haaksbergen. Op 13 mei begint ze aan haar nieuwe baan bij gemeente Berkelland.

Wethouder Gerjan Teselink reageert enthousiast: “Wij hebben er vertrouwen in dat Janien als ervaren professional zowel de bestuurlijke- als de ambtelijke belangen effectief weet te behartigen en de samenwerking en betrokkenheid weet te stimuleren en onze organisatie verder gaat brengen.”

“Ik ben blij en vereerd met mijn benoeming tot gemeentesecretaris van de gemeente Berkelland”, reageert Jonker zelf op haar aanstelling. “Een prachtige plattelandsgemeente met een rijke historie en mooie toekomst. Ik kijk uit naar de samenwerking met de raad, het college en de organisatie en om mij in te zetten voor de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.”

Jonker is geboren in Enschede, woont in Buurse en is getrouwd en heeft twee kinderen, een zoon en een dochter. Zij studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Zij heeft meer dan twintig jaar gemeentelijke ervaring. De laatste vier jaar werkte zij als concernmanager maatschappelijk domein en loco-secretaris bij de gemeente Hardenberg. Daarvoor werkte zij bij de gemeente Almelo, onder andere als concernprojectleider, programmamanager en hoofd sociaal domein.

Bij de werving- en selectieprocedure heeft een extern bureau ons ondersteund.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant