Dorpshuis De Huve in Eibergen. Foto: Rob Stevens
Dorpshuis De Huve in Eibergen. Foto: Rob Stevens

Red Dorpshuis De Huve in Eibergen

Maatschappij Eibergen

EIBERGEN - Het is inmiddels wel algemeen bekend dat het voortbestaan van Dorpshuis De Huve in Eibergen in het geding is. De Huve is het thuishonk voor een groot aantal verenigingen en biedt ook ruimte voor allerlei activiteiten. De werkgroep ‘Behoud dorpshuis De Huve’ maakt zich hard voor het voortbestaan. Ze doet een beroep op de Eibergse gemeenschap.

Door Rob Stevens

Tijdens de Oranjemarkt is geprobeerd een beeld te krijgen van het draagvlak voor behoud van het Dorpshuis. Bezoekers van de markt is een aantal vragen voorgelegd. Wat is er te verwachten van de Eibergse gemeenschap om zich hard te maken voor het voortbestaan van De Huve? Bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk, donaties of de aankoop van obligaties (die op den duur weer terugbetaald worden).

De werkgroep bedankt inwoners voor het invullen van het formulier om het draagvlak voor het behoud van dorpshuis De Huve te inventariseren. Er zijn 241 formulieren met een e-mailadres ontvangen. Verder zijn ongeveer twintig formulieren zonder e-mailadres ingeleverd bij de stand tijdens de Oranjemarkt. Van de Eibergenaren die het formulier hebben ingevuld, geeft 98 procent aan dat het dorpshuis behouden moet blijven en 137 personen willen wel donateur worden voor 15 euro per jaar. Totaal is nu 57.210 euro toegezegd aan eenmalige obligaties.

Maar dat is nog niet genoeg! Er zijn minimaal duizend ingevulde formulieren nodig als basis om verder te gaan met dit initiatief. De werkgroep doet daarom het verzoek aan een ieder die het voorbestaan van De Huve aan het hart gaat dit alsnog te doen. Het is tevens een oproep om zoveel mogelijk mensen uit de eigen omgeving te mobiliseren.

Het formulier is op de homepage van Eibergen.nl te vinden. Ook kan de QR-code bij dit artikel worden gebruikt.

Scan de QR-code om naar het vragenformulier te gaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant