Curls on Fire is één van de bands in Noordijk. Foto: PR

Curls on Fire is één van de bands in Noordijk. Foto: PR

Pinksterkermis boordevol vertier, met sport, spel en muziek

Maatschappij Noordijk

NOORDIJK - Stichting Pinksterkermis Noordijk zet weer in op enorm veel feestplezier bij het Pinksterfeest. Dat start op vrijdagmiddag 17 mei om 15.00 uur, al vele jaren met de spelletjes voor de basisschoolkinderen, ditmaal niet alleen voor de kinderen uit Noordijk maar ook andere basisschoolkinderen uit de buurtdorpen kunnen zich opgeven. 

Deze leuke spellen vinden plaats op het feestterrein aan de Schoolweg in Noordijk. Op diverse scholen zijn flyers hierover uitgedeeld. De deelname is gratis en opgeven kan via reneenevelyne@gmail.com nog tot en met 11 mei.
Het bekende Bedrijvenuurtje voor bedrijven uit Noordijk of bij het dorp betrokken bedrijven, begint om 17.00 uur. Aanmelden hiervoor kan tot en met 11 mei via penningmeesterpino@gmail.com. Munten zijn dan tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar. Gezellig met collega’s naar het feestterrein voor de vrijdagmiddagborrel om het weekend in te luiden.
‘s Avonds in de tent gaat het feest om 20.00 uur van start met een ‘Piratenbattle’. Verschillende teams gaan strijden om de titel ‘beste piraat’. De entree is gratis.

Zaterdagmiddag 18 mei starten om 14.00 uur de feestelijkheden met het inhalen van de schutterskoningin, koningin vogelgooien dames en jeugdkoningin vogelschieten van 2023. Dat gebeurt onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Concordia. Vanaf 15.00 uur is het vogelschieten en zijn er diverse andere volksspellen. Opgave voor de spelletjes, uitgezonderd het vogelschieten voor 18-plus, is op het terrein ook nog mogelijk.

Vanaf 21.00 uur is de tent open en is er ‘happy hour’ tot en met 22.00 uur. Dit houdt in dat de entree een uur lang 5 euro bedraagt; daarna betaalt men 10 euro. s’ Avonds speelt de coverband Curls On Fire muziek vanaf de jaren ‘70 tot nu.

Zondag, eerste pinksterdag, staat in het teken van het beachvolleybaltoernooi en een trekkertoertocht voor oldtimers. Aanvang trekkertoertocht vindt plaats ongeveer tussen 9.30 en 10.00 uur vanaf het feestterrein. Ook dit jaar zit de tocht helemaal vol en kan er niemand meer bij. De terugkomst wordt rond 15.00 verwacht. Voor verdere info betreffende de route, zie de Facebook-pagina van het evenement.

Om 12.30 gaat het beachvolleybal beginnen op het feestterrein. Ook dit jaar zit het toernooi weer helemaal vol. Vanaf 16.00 uur start de band Onwies; deze coverband speelt zowel Nederlands- als Engelstalige nummers maar vooral ook nummers in het dialect. Gratis entree.

Tweede pinksterdag staat om 10.30 uur het Noordijkse ontbijtbuffet klaar voor alle Noordijkers en aanverwanten, met dank aan Bakkerij Stroet. Opgeven kan nog tot en met 11 mei via pinonoordijk@hotmail.com. Tijdens en na het ontbijt treden de Golden Oldies op. Deze dames brengen muziek vanaf de jaren 30 tot heden.
Om 12.30 uur start de verloting met prijzen van verschillende Noordijkse en Needse sponsors. Loten zijn te koop tijdens het ontbijt. Vanaf 14.30 uur speelt de band Free Willy en vanaf 17.00 is de beurt aan Bandje voor de Sfeer. Ook deze dag is de entree gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant