De A-linkergroep onderweg. Foto: PR/WUh
De A-linkergroep onderweg. Foto: PR/WUh

Demodag Winterswijk in beweging in het Vrijheidspark

Maatschappij Winterswijk

WINTERSWIJK - In het Vrijheidspark, naast het gemeentehuis, houdt Winterswijk in Beweging op zaterdag 18 mei van 11.00 tot 15.00 uur een demodag. 

WinterswijkinBeweging is een platform dat is opgericht door mensen met verschillende achtergronden, maar allemaal met een passie voor bewegen. Door ziekte en/of beperking kan bewegen moeilijk zijn. Daardoor bestaat de kans dat iemand thuis komt te zitten en het risico loopt dat de gezondheid en conditie achteruitgaan. Ook bestaat de kans dat men vereenzaamt. WinterswijkinBeweging wil er echter voor zorgen dat mensen ondanks hun beperking toch lekker kunnen bewegen.
Daarvoor heeft men het beweegaanbod in Winterswijk in kaart gebracht en werkt men samen met sportverenigingen en andere deskundigen. Bij Archeus is er wekelijks op de donderdag van 15.00 tot 15.30 een inloopmoment waarin men verschillende beweeg(hulp)middelen kan uitproberen. Tijdens dit inloopmoment kunnen geïnteresseerden en gewoon even binnenlopen. Iedereen kan met zijn of haar vragen bij Winterswijkinbeweging terecht. Voor zichzelf, voor iemand uit hun omgeving, voor een cliënt/patiënt of als sportvereniging.
Daarnaast leent WinterswijkinBeweging beweeg(hulp)middelen uit. Het platform heeft de beschikking over duofietsen, een rolstoeltransportfiets, easy riders, scootmobielen, A-linkers, framerunners en diverse soorten stepfietsen. Fietsen kunnen gereserveerd worden via https://winterswijkinbeweging.nl/reserveren. In principe is het gebruik van de fietsen voor inwoners gratis. Een vrije gift is uiteraard altijd welkom. De diverse fietsen zijn op meerdere plekken in Winterswijk op te halen. Benefiets, Weurden 4, Boerderijterras Good Gaon, Schaapsweg 7 en bij Archeus, Vredenseweg 136.
Meer info via info@winterswijkinbeweging.nl of info@wuhwinterswijk.nl. En, kom vooral naar de demodag op 18 mei.

Functie
Archeus zoekt administratieve kracht. Wie het leuk vindt om administratief bezig te zijn, kan de openstaande functie bij Archeus eens overwegen. In deze functie is men vooral contactpersoon voor derden, aanspreekpunt voor leden, men beheert het mailadres van het secretariaat en de documenten. ‘Communicatief’ en administratief onderlegd zijn en kunnen werken met Word in Excel zijn kenmerken die belangrijk zijn in deze leuke vrijwilligersfunctie. Jos Pierik, kan alles over deze functie vertellen. Zijn e-mailadres is: secretariaat@av-archeus.nl.

Schaakmaatje
Voor wie van schaken houdt en het leuk lijkt om één of twee keer per week te gaan schaken met een bewoner van de Pelkwijk, kan zich melden bij Margret Dijkstra van de Pelkwijk. Dat kan via  ab.pelkwijk@szmk.nl. Zij ontvangt de vrijwilliger(s) met open armen en legt uit wat de bedoeling is. De vrijwilliger kan daarna zelf met de bewoner afspreken wanneer ze kunnen gaan schaken. Voor meer vacatures en informatie over vrijwilligerswerk kan men mailen naar info@wuhwinterswijk.nl of bellen met 0543-200026 of op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur langskomen bij Boogiewoogie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant