Contactpersonen en docenten: Rechtsboven Nicole Frielink, Sandy de Jong, Linda Colenbrander. Linksonder: Saskia Oonk, Mireille Hitman, Anita Maris. Foto: Han van de Laar
Contactpersonen en docenten: Rechtsboven Nicole Frielink, Sandy de Jong, Linda Colenbrander. Linksonder: Saskia Oonk, Mireille Hitman, Anita Maris. Foto: Han van de Laar

Klarinetdag bij Boogie Woogie op zaterdag 26 november

Muziek Winterswijk

‘Het wordt een gezellige en leerzame dag, die hopelijk ook nieuwe klarinettisten oplevert’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Tussen Boogie Woogie en de zes Winterswijkse harmonie- en fanfare orkesten bestaat een goed samenwerkingsband. In overleg wordt telkens voor één muziekinstrument gekozen om dit extra te promoten. Zo is er in het verleden al een saxofoondag geweest en ook een accordeondag. Zaterdag 26 november zijn de schijnwerpers bij Boogie Woogie gericht op de klarinet. Dit is een onmisbaar instrument bij de harmonieorkesten (houten blaasinstrumenten), te weten Excelsior, de KWOV en Concordia. Om te voorkomen dat er te weinig instroom is van klarinettisten en er een dreigend tekort gaat ontstaan wordt iedereen uitgenodigd om een kijkje te nemen bij Boogie Woogie op de 26ste. De entree is gratis.

Optreden
Vanaf 14.45 uur staan de deuren van Boogie Woogie dus open en wordt getoond wat er allemaal mogelijk is met een klarinet. De klarinetdag begint overigens al ‘s morgens. Dertig volwassenen en tien kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 74 jaar hebben zich daarvoor aangemeld. Er is een zestal workshops waaraan men kan meedoen. Ook worden er twee klarinet ensembles samengesteld van verschillend niveau. Overdag wordt met beide ensembles gerepeteerd en toegewerkt naar een gezamenlijk eindconcert. Om 15.30 uur is er voor alle belangstellenden een optreden in de grote zaal. De workshops zijn georganiseerd door de docenten van Boogie Woogie Mireille Hitman en Anita Maris en worden gegeven door de gastdocenten Judith Kruize, Christof May en Hadewych van Leeuwen van het Nederlands Douane Orkest. Mireille: “Het wordt een gezellige en leerzame dag, die hopelijk ook nieuwe klarinettisten oplevert. We hopen dat er zo interesse ontstaat om ook daadwerkelijk klarinet te gaan spelen. Klarinettisten vormen een onmisbaar onderdeel van een harmonieorkest!”

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden als leerling bij Boogie Woogie via de muziekverenigingen. Dan ontvangt men korting op de lessen en een klarinet. De muziekverenigingen organiseren overigens ook leuke uitstapjes, dat is goed voor de binding en de sociale contacten. Op iedere leeftijd kan met een instrument worden begonnen. Klarinettisten hebben vaak ook een speciale band met elkaar, ook omdat er meer van zijn. Lessen worden zowel individueel gegeven als in kleine groepjes. Omdat er diverse soorten klarinetten zijn, wordt goed gekeken welke het beste bij iemand past. Dat heeft vooral met de lengte van de vingers te maken. Voor meer informatie kan men terecht bij de muziekverenigingen of bij boogiewoogie.nl en via www.facebook.com/BoogieWoogieKunstenCultuur.