Half Grown. Foto: PR
Half Grown. Foto: PR PR

Dinxper Tribute Night deel 2

Muziek Dinxperlo

DINXPERLO - Maar liefst drie ‘megabands’ spelen op 26 november bij Noaberz in de zaal van het Kulturhus in Dinxperlo. Naast de uit Asten afkomstige populaire AC/DC tribute band ‘Bon Scotch’ mag Dinxperlo zich verheugen op lokaal talent ‘Half Grown’ en ‘The Heads on the Door’. Mede door deze twee laatst genoemde bands blazen ze de Dinxperlose popcultuur wederom tot leven.

Door Waltraud Wensink

Dat Dinxperlo veel in huis heeft op muzikaal gebied moge duidelijk zijn. Daarnaast een podium delen met de band ‘Bon Scotch’, maakt dat menig band maar óók menig muziekliefhebber zijn hart kan ophalen bij Dinxper Tribute Night part 2. Mari (zanger bij Bon Scotch) lacht: ”We hoorden dat de zaal bij het Kulturhus onlangs vernieuwd is, maar als wij er zijn, gaat het dak er af. We spelen nummers van AC/DC uit de periode die veel fans aanspreekt, we willen die sound in ere houden. We staan vanaf 2011 in de huidige bezetting op het podium en onze muziek wordt bij het publiek goed ontvangen. Wij hebben er in ieder geval veel zin in om weer naar de Achterhoek te komen.”
‘Bon Scotch geldt als dé AC/DC Tributeband’, staat op hun website. Het oudere werk van Bon Scott wordt op een tribute-waardige manier vertolkt. De band zorgt voor een ultieme AC/DC beleving met een groot aantal klassiekers waaronder Whole Lotta Rosie, TNT en Highway to Hell.

Half Grown
Harry Deckert van Dinxper FM en muziekliefhebber roept lachend: “Het is tijd om Angus Young ook uit te nodigen en op het podium te krijgen. Hij woont in de buurt we kunnen hem vragen.”
Harry zal deze Tribute Night flink promoten via diverse radioprogramma’s. Aan de keukentafel bij Ben Plucker, bassist van Half Grown, wordt gelachen, worden anekdotes gedeeld, worden herinneringen opgehaald en wordt alvast vooruit gekeken naar de komende Tribute Night. John Roes is ook aangeschoven. Ben: “Hij was betrokken bij de oprichting van Half Grown en inmiddels heeft hij de titel van ‘manager voor het leven’ van ons gekregen.”
Er volgt een discussie over wanneer men voor het laatst gespeeld heeft en met wie ook alweer, 2017 of was het toch 2019, het geheugen laat de heren een beetje in de steek, maar John Roes weet het allemaal nog. “Tja, ik heb meegeteerd op het geweldige succes van Half Grown.” John is de ‘Koos van Dijk’ van Half Grown en weer wordt er gelachen. De sfeer zit er goed in. De gemiddelde leeftijd van alle bands is 50-plus en er is absoluut geen sprake van gebrek aan humor en ze hebben de nodige zelfspot. Er is gerepeteerd voor dit optreden en voordat ze de 26 ste het podium op gaan, oefenen ze nog één keer. Erwin lacht: ”We zien het wel, ik tik af en dan is het afwachten wat het wordt.”
Maar in werkelijkheid weten we dat deze bandleden allemaal doorgewinterde muzikanten zijn en dat ze zullen zorgen voor een prachtige opening van de Tribute Night part 2, waarbij ze nummers zullen spelen uit de jaren ‘60 en ‘70 van onder andere The Who, Golden Earring en prachtige klassiekers. Het gerucht gaat dat Half Grown de nummers heeft geschreven waar de Golden Earring mee is doorgebroken maar of dat echt zo is, weten ze niet helemaal zeker meer. Het levert in ieder geval wel mooie verhalen aan de keukentafel op.

The Cure
Tom Seegers, de jongste aan de keukentafel zit er namens The Heads on the Door en heeft moeite om door het gelach en alle mooie verhalen zijn verhaal te doen. Ze treden zaterdag op als The Heads on the Door’. Tom: ”Half Grown waren onze idolen vroeger, wij waren fan. Ik verheug me dan ook op hun optreden. Wij doen nu met The Heads on the Door een ’The Cure’ project. Tussen ’82 en ’88 heeft The Cure vier albums uitgebracht waarvan wij een aantal mooie nummers in ons repertoire hebben. We spelen met name wat we zelf ook mooi vinden. Er is wel een verschil tussen een coverband en een tribute band. We hebben niet de illusie om The Cure na te doen en compleet te evenaren, we doen het op onze manier en hopen dat we ons enthousiasme ook kunnen overbrengen op het publiek. Er is een fijne klik met onze nieuwe drummer en samen met de rest van ‘de Muziekfabriek’ ( De band waaruit The Heads on The Door voortkomt) hebben we de gezamenlijke liefde voor The Cure gevonden, vandaar dit project.”

Waar alle bandleden en ook de aangeschoven muziekliefhebbers het over eens zijn is het volgende: ”We spelen her en der met onze bands, maar soms missen we dat speciale gevoel, die connectie, dat gevoel van ‘thuiskomen’. Dat gevoel hebben we allemaal weer als we hier in Dinxperlo optreden. De plek waar we bekende mensen van ‘toen’ tegenkomen.”
Het belooft een superavond te worden’. Muziek is niet aan een leeftijdsgrens gebonden, dat bewijzen deze drie bands op 26 november in het Kulturhus in Dinxperlo. De gastheer die alle bands introduceert en aan het publiek voorstelt is Henk Rijks.
Dinxper Tribute Night vindt plaats in het Kulturhus aan de Maurits Prinsstraat 6 . Aanvang 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar via Noaberz.nl of aan de kassa voor 12,50 euro.