Optreden van Sintiromarus. Foto: Louis Swart
Optreden van Sintiromarus. Foto: Louis Swart

Trio BachTaloh speelt in het Kulturhus

Muziek

RUURLO – KunstKring Ruurlo verwelkomt zaterdag 10 december Trio BachTaloh in de theaterzaal van het Kulturhus. Een zigeunertrio waarvan de naam precies uitdrukt waar deze muziek over gaat: geluk, liefde, verdriet en melodieën die recht uit het hart komen. Het optreden in het Kulturhus in Ruurlo begint om 20.00 uur.

De groep is ontstaan uit een hechte vriendschap tussen drie musici. Ieder van hen heeft een klassieke conservatorium-achtergrond én een grote voorliefde voor de volksmuziek uit Oost-Europese landen. 

De musici
Binnen hun disciplines heeft elk van de heren een reputatie hoog te houden. Noa Eyl (viool) wordt soms wel de Nederlandse zigeuner genoemd. Hij treedt regelmatig op met de groten van de zigeunermuziek, onder wie de Hongaarse grootmeester Lajos Padar. Noa’s twee - van origine - Roemeense collega’s: Gabriël Barbalau en Dani Luca studeerden beiden aan Nederlandse conservatoria. Gabriël is virtuoos op contrabas en Dani op cimbalon. Dani bespeelt daarnaast ook nog de piano. Alle drie de musici zijn oude bekenden van de KunstKring. Ze speelden bij enkele Kasteeltuinconcerten en in het Kulturhus. Het publiek was telkens zeer enthousiast over hun hartstochtelijke en zeer bekwame spel. De reden waarom de organisatie van de KunstKring Ruurlo hen heel graag terugziet.

Trio BachTaloh speelt een programma met originele arrangementen van volksmuziek uit de Balkan in combinatie met klassieke composities die zijn geïnspireerd op volksmuziek. Er staat ons een avond vol passie te wachten.

Gratis tot 18 jaar
Volwassenen én kinderen zijn van harte welkom bij dit concert. Kaarten zijn voor 21,50 euro verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop en aan de kassa (pinapparaat aanwezig). Voor jeugd tot en met 18 jaar is de toegang gratis.