Bas Konings naast zijn partner Inge en hun drie kinderen. Rechts voorzitter Frank Raben van de MVG. Foto: Theo Huijskes

Bas Konings naast zijn partner Inge en hun drie kinderen. Rechts voorzitter Frank Raben van de MVG. Foto: Theo Huijskes

Muziekvereniging Groenlo huldigt dirigent Bas Konings

Muziek Groenlo

GROENLO - Terwijl hij als dirigent zich volop concentreerde op het jeugdorkest Muziekfabriek, en dat tijdens een repetitie in de concertzaal van SCC De Mattelier, werd Bas Konings afgelopen maandagavond blij verrast met de plotselinge binnenkomst van bestuursleden van Muziekvereniging Groenlo, vergezeld van zijn partner Inge en hun drie kinderen Fien, Puk en Aaf. De reden voor dit onverwachte bezoek was dat Bas inmiddels al 12½ jaar een enthousiast dirigent is van enkele jeugdorkesten binnen de inmiddels 95 jaar bestaande Groenlose muziekvereniging.

Door Theo Huijskes

Als voorzitter van het verenigingsbestuur was het Frank Raben, die Bas Konings als muziekfanaat in hart en nieren de gelukwensen kwam aanbieden, waarbij betrokkene zelf een blijvende onderscheiding in ontvangst mocht nemen en partner Inge in de bloemetjes werd gezet. Raben herinnerde een enigszins verbouwereerde Bas Konings eraan dat de eigenlijke datum van het jubileum 17 november is, maar dat men als bestuur dit toch wel heugelijke feit niet ongemerkt voorbij wilde laten gaan. 

“Muziek is jouw lust en jouw leven. Je geeft niet alleen muziekles bij SMOOG (Stichting Muziek Onderwijs Oost Gelre), maar je maakt hier in Groenlo ook nog eens deel uit van onder andere het dweilorkest van CV De Knunnekes en niet te vergeten het buutorkest. En dan heb ik nog niet eens over de overige plaatselijke en regionale bands en formaties waarin jij je muzikale talent tentoonspreidt. Maar wij als Muziekvereniging Groenlo zijn voornamelijk blij met en trots op jou als dirigent van een tweetal jeugdorkesten, te weten Muziekfabriek en Eigenwijs. En dan heb ik het nog niet eens over de onderdelen MMJS en Tienerband, waaraan jij binnen de vereniging ook de nodige aandacht besteedt.”

Daarnaast memoreerde voorzitter Raben dat de verenigingsman Bas Konings naast muzikale kwaliteiten ook over andere kwaliteiten beschikt. “Wij kennen jou als een altijd bijzonder enthousiast en geduldig persoon. Dat heeft tot gevolg dat jij uitermate geschikt bent om muziekles aan onze jeugdleden te geven en precies weet hoe je met deze categorie jonge leden moet omgaan. Dat is op te maken uit de reacties van onze jeugdleden, die het allemaal bijzonder fijn vinden om jou als dirigent te hebben. Van dezelfde jeugdleden hebben wij meermaals één van jouw gevleugelde uitspraken mogen vernemen, te weten ‘Als je het kunt zingen, kun je het ook spelen!’ Daarom Bas, met jouw inzet en jouw manier van werken, lever jij een belangrijke bijdrage aan het behouden van onze musicerende jeugdleden voor de vereniging en ook nog eens voor het aantrekken van nieuwe jeugdleden.”