Dirigent is Wim Ruessink. Foto: Martin Heinen

Dirigent is Wim Ruessink. Foto: Martin Heinen

Martin Heinen

Jubileumconcert door OAZE

Muziek Winterswijk

WINTERSWIJK - Op 10 december is er een jubileumconcert van Stichting OAZE. Het Occasioneel Achterhoeks Zang Ensemble bestaat dit jaar 25 jaar. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk. Projectkoor OAZE zingt onder leiding van Wim Ruessink een aantal werken waaronder Misa Criolla van Ariel Ramírez. Medewerking wordt verleend door een saxofoonkwartet, een contrabassist, een pianist, een gitarist en percussionisten.

Spaans-Argentijnse teksten
Misa Criolla is een werk van Ariel Ramírez. De compositie combineert de klassieke vorm van een mis met invloeden uit de Latijns-Amerikaanse volksmuziek. Het is vrolijk en zeer ritmisch. OAZE heeft Antonio Attema gevraagd om te helpen bij de uitspraak. Argentijns is zijn moedertaal. Hij zingt zelf ook mee en versterkt zo het koor. De solist is tenor Gerben Kruisselbrink.

Carols
Tijdens het concert worden er ook sfeervolle christmas carols gezongen door een ééndagskoor. Dit koor studeert de nummers in op dezelfde dag en voert ze ’s avonds uit. Met dit programmaonderdeel gaat OAZE terug naar de basis. De oorsprong van OAZE ligt namelijk bij het zingen van christmas carols in de adventsperiode.

Bijzonder jaar
Het is 25 jaar geleden dat OAZE opgericht werd. Dit is de tweede activiteit dit jubileumjaar. Dirigent Wim Ruessink: “Ik heb met OAZE al veel muzikale avonturen beleefd. Hierbij denk ik aan de diverse radio- en televisieopnames die we in het verleden deden, optredens in prachtige kerken en de talloze keren dat we zongen aansluitend aan de 4-mei herdenking”.

Kaarten kopen is niet nodig
Het concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang wordt uw vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. Het concert is op zaterdag 10 december om 20 uur in de Zonnebrinkkerk Zonnebrink 61 Winterswijk.