De chequeoverhandiging. Foto: Roel Kleinpenning
De chequeoverhandiging. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Opbrengst afscheidsconcert voor Oude IJssel Huis

Muziek Doetinchem Ulft

DOETINCHEM/ULFT - Op zaterdag 18 november vond in een uitverkochte DRU Popzaal het afscheidsconcert plaats van Peter Aalders. Zo’n 20 muzikanten traden in verschillende bands op om Peter een waardig afscheid te bezorgen. Onder de noemer ‘Peter The Final Show’ schitterde de formidabele blues- en rockzanger met zijn soulvolle stem nog één keer voor zijn fans en liefhebbers. Peter - vanwege zijn terminale kanker liggend op een brancard - zong bij vlagen breekbaar, maar verrassend krachtig een tiental songs met zijn muzikale vrienden van Roots 66 Revisited. Een in alle opzichten uniek, emotioneel en onvergetelijk concert.

Peter en partner Annie Hietkamp hadden al voorgesteld om de netto opbrengst van het afscheidsconcert te doneren aan het Inloophuis in Doetinchem, dat nu de naam Het Oude IJssel Huis draagt. “Peter en ik wilden iets doen met een organisatie die zich bezighoudt met kanker,” vertelt Annie. “We hebben toen bewust gekozen voor een lokaal initiatief. Het Inloophuis krijgt geen subsidies en is aangewezen op donaties. Een heel mooie bestemming dus.”
Samen met Günter Giesen (organisator van het afscheidsconcert) overhandigde Annie op dinsdag 22 november een cheque ter waarde van 2.450 euro aan het bestuur en management van het Oude IJssel Huis.
Op de foto v.l.n.r. Henk Wubbels (voorzitter Stichting Inloophuis Oude IJssel), Netty Fleerman (waarnemend manager), Maria Wolterinck (manager), Annie Hietkamp en Günter Giesen.