De Boetners in Kultuurhuus Heitkamp. Foto: Marlous Velthausz
De Boetners in Kultuurhuus Heitkamp. Foto: Marlous Velthausz

De Boetners speelden in Kultuurhuus Heitkamp

Muziek 's-Heerenberg

‘S-HEERENBERG - Afgelopen zaterdag trad de band De Boetners op in een goedgevuld Kultuurhuus Heitkamp in ‘s-Heerenberg. De vierkoppige formatie, die vooral bekend staat om haar dialectrock, is een van de vele publiekstrekkende evenementen van het Kultuurhuus. Extra bijzonder aan het optreden was dat twee bandleden een thuiswedstrijd speelden. Zowel gitarist Koen Büttner als drummer Bram Kruijt zijn beiden afkomstig uit de kasteelstad. De band bestaat verder nog uit frontman, leadzanger en gitarist Kevin Raayman en bassist Alex Simons.

Door Marlous Velthausz

De Boetners vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum. De band timmert flink aan de weg en heeft onder andere al op de Zwarte Cross, Huntenpop en Luxor Live gestaan. Dit jaar werd het jubileum gevierd in de grote zaal van Amphion in Doetinchem en in de DRU Poppodium in Ulft. Ook is de band al diverse malen te horen geweest op NPO Radio 2. Erik Meuleman, woordvoerder van Kultuurhuus Heitkamp vertelt: “We zijn uitermate trots op dat deze band bij ons heeft willen optreden en we zijn ook uiterst tevreden over de opkomst van het publiek. Bovendien kunnen we wel stellen dat de toeschouwers een bijzonder mooie avond hebben beleefd.”

In de toekomst is het de bedoeling dat er steeds meer en vaker diverse activiteiten worden georganiseerd bij Heitkamp. “Het plan is om zo veelzijdig mogelijke activiteiten te laten plaatsvinden, voor jong en oud”, aldus Meuleman. Hij wijst erop dat toekomstige activiteiten via de website van het Kultuurhuus en via social media kanalen aangekondigd zullen worden.