Schouder aan Schouder is een echt gezelligheidskoor. Foto: PR

Schouder aan Schouder is een echt gezelligheidskoor. Foto: PR

Gezelligheidskoor Schouder aan Schouder zingt in Dorpskerk

Muziek Ruurlo

RUURLO - Het gemengd gezelligheidskoor Schouder aan Schouder uit Ruurlo verzorgt twee optredens in de Dorpskerk. Ze zijn te horen tijdens de Reurlse Winterdag op zondag 11 december

Door Jan Hendriksen

Het koor heeft een zeer gevarieerd repertoire. Veel mooie nummers in het Nederlands en echte meezingers in het Achterhoeks, maar ook bekende nummers in het Engels, Duits en Frans. Door die variatie en het feit dat het koor ook geregeld aanvult en vernieuwt kunnen zij optreden in vele settings. Van de landelijke ‘korendag’ in Hengelo tot een lokaal festival én in de verzorgingstehuizen in de Achterhoek.

Schouder aan Schouder bestaat inmiddels ruim tien jaar en telt een vijftigtal zingende leden. De muzikale leiding is al vele jaren in handen van dirigente Rianne Legebeke. Onder haar leiding is het koor muzikaal gegroeid: het zingt nu veel nummers meerstemmig. Voor het optreden in de Dorpskerk op 11 december is uit het repertoire een mooie keuze gemaakt die past bij de akoestiek in de kerk en de sfeer van de Reurlse Winterdag. Het koor treedt tweemaal een half uur op, ieder blok met andere nummers. De kerkdeuren gaan open om 14.00 uur en de toegang is vrij. Een vrije gift wordt enorm gewaardeerd. 

Nieuwe leden
Er is bij Schouder aan Schouder altijd ruimte voor nieuwe leden. Iedereen is welkom. Maar zoals veel gemengde koren zoekt men met name naar mannelijke zangers. Veel mannen zingen in zogenaamde ‘mannenkoren’. Dat mag natuurlijk, maar de koorleden vinden het leuker om in een gemengd koor te zingen. Daarom nodigt Schouder aan Schouder tijdens de Reurlse Winterdag vooral mannen uit om eens te komen kijken en luisteren.
Het meerstemmig zingen vraagt wat extra oefening, maar dat draagt ook zeker bij aan de gezelligheid van de repetitieavonden. Schouder aan Schouder oefent op maandagavonden vanaf 19.30 uur in de Tapperij in Ruurlo. Liefhebbers worden opgeroepen eens vrijblijvend te komen kijken. Controleer dan wel even op de website of het koor niet toevallig een optreden heeft op die dag.


schouderaanschouderruurlo.jouwweb.nl