Het Euregio Strijkkwartet. Foto: Immo Hangen
Het Euregio Strijkkwartet. Foto: Immo Hangen

Euregio Strijkkwartet speelt ‘De zeven laatste woorden’ van Joseph Haydn

Muziek

WINTERSWIJK - Op zondag 26 maart speelt het Euregio Strijkkwartet het beroemde kwartet van Haydn: ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze. Het concert vindt plaats in de sfeervolle Barockkirche van Zwillbrock, aan de rand van het Zwillbrocker veen en begint om 16.30 uur. 

Deze instrumentale versie van het oratorium bestaat uit zeven delen met een inleiding en een aardbeving aan het slot. De compositie was niet alleen bij de tijdgenoten van Haydn zeer geliefd. Ook voor het publiek van deze tijd is deze muziek een indrukwekkende voorstelling van de zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis. In de compositie worden die woorden plechtig, spannend en authentiek weergegeven.
Het Euregio Strijkkwartet bestaat uit vier professionele musici van internationale afkomst. Ze wonen alle in de Euregio. De violisten Joan Dillon en Nachiko Ueno komen uit Canada en Japan, altvioliste Miriam van Dixhoorn uit Nederland en cellist Gesa Hangen uit Duitsland.
Het concert duurt één uur, er is geen pauze. Na afloop van het concert kunnen bezoekers een vrijwillige bijdrage doen voor de onkosten van het concert.