DJ team LOFT Soundsystem in volle actie op een evenement. Foto: Eigen foto
DJ team LOFT Soundsystem in volle actie op een evenement. Foto: Eigen foto David William Gerritsen

‘We kijken enorm uit naar het Sjoksfestival’

Muziek Aalten

AALTEN – Vier jonge enthousiaste heren vormen samen de stichting LOFT Events. Eén jaar geleden begonnen, veel geleerd, op veel mooie evenementen in deze regio gestaan. Dit jaar komt een gekoesterde droom van LOFT Events uit, zij zijn dit jaar verantwoordelijk voor het programma op zaterdagavond 27 mei op DJ Stage, Hoge Blik, van het Sjoksfestival.

Jesse van Zolingen, Niek Lenting en Rogier Hoekstra vormen samen LOFT Events. Niek: “We werken allemaal gewoon, de stichting runnen we in onze vrije tijd. Wij richten ons op jongeren en op jong volwassenen. Deze doelgroep trekt vaak weg om grote evenementen bij te wonen. Wij dachten, dat kan hier in de Achterhoek ook! Dus hebben we met drie man de stichting LOFT Events opgericht. Na één jaar kunnen we zeggen dat we heel veel hebben geleerd. En we hebben op veel mooie evenementen gestaan zoals de Zwarte Cross, Hoochie Koe, de AaltenDagen, Dance Avenue en het Pleinfestival. Ook hebben we eigen concept bedacht, zoals Lentekriebels. Dit festival hebben we georganiseerd bij ’t Romienendal. Volle bak en een supermooi feest!” 

Minaressen
Waar komt de naam LOFT vandaan? Jesse grijnst: “LOFT is gebaseerd op de titel van een Nederlandse ‘foute’ film over vijf getrouwde decadente mannen die samen een ‘loft’ hebben, een plek waar ze hun minnaressen kunnen ontvangen… Nou ja wij vonden het wel leuk om deze naam aan te houden omdat we in onze ‘loft’ al menig feest hebben georganiseerd!” Jesse bewoont samen met Niek een appartement in het centrum van Aalten, deze plek is bij veel jongeren bekend onder de naam ‘de loft’. Het logo van de stichting LOFT Events hebben de heren zelf ontworpen. Niek: “Het lijkt heel simpel maar we zijn er best lang mee bezig geweest. Steeds weer aanpassen, verbeteren tot we er allemaal tevreden over waren.”

Uithangbord
Hoe gaan de heren van LOFT te werk? “We hebben drie soorten activiteiten. Concepting, dan voeren we op een bestaande evenementenlocatie een concept uit in overleg met de opdrachtgever. Wij zorgen dan voor marketing en programmering, decoraties en uiteraard de muziek. De tweede is een compleet evenement verzorgen waarbij wij voor alle onderdelen verantwoordelijk zijn. Te denken aan verkoop tickets, opbouw terrein, horeca, muziek. Ten derde bieden we het DJ team LOFT Soundsystem. Wij werken met een DJ Team, hierbij laten we zien waar LOFT voor staat. LOFT Soundsystem is het uithangbord van LOFT Events.” 

DJ Stage
Niek, Jesse en Rogier lopen al jaren mee in het festivalgebeuren en draaien zelf al van jongs af aan. Niek: “Jesse en ik zijn min of meer opgegroeid met muziek door onze ouders.” Jesse werkt al een paar jaar voor het Sjoksfestival, hij ontvangt gasten, zorgt ervoor dat het rond DJ Stage op rolletjes loopt. Jesse: “We kennen onderhand veel mensen in het wereldje rondom de moderne muziek, bezoeken zelf ook vaak festivals en doen ideeën op.”

Een lang gekoesterde droom komt dit jaar uit voor de mannen van LOFT Events. “We mogen het programma van de zaterdagavond op DJ stage verzorgen. Daar zijn we erg trots op, de stichting Sjoks evenementen heeft ons een budget gegeven en we halen een paar grote namen naar Aalten. Jody Bernal, bekend van ‘Que si, que no’, komt een show neerzetten, net als La$$a, Darryl Devalo, Colbi, Ardex en uiteraard ons eigen LOFT Soundsystem. Wij zorgen voor de aankleding, uiteraard in overleg met Sjoksevenementen. Het bekende Sjoksmannetje zal zeker langskomen! We kijken enorm uit naar Sjoksfestival 2023!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant