Foto: Groepsfoto Muziekvereniging Amicitia. Foto: PR
Foto: Groepsfoto Muziekvereniging Amicitia. Foto: PR PAUL BILDERBEEK

Amicitia opent 130-jarig bestaan met ‘Dansen bij Baan’

Muziek Geesteren Geesteren

GEESTEREN – Het 130-jarig bestaan van Amicitia gaat alles behalve ongemerkt voorbij als het aan de muziekvereniging ligt. Een van de activiteiten die voor het jubileumjaar gepland staan, is ‘Dansen bij Baan’, een knipoog naar de legendarische dansavonden in de vorige eeuw in Café Restaurant Zalencentrum Baan.

Door Rob Weeber

Het begon 130 jaar terug in het Möllnhuuske in de Sprakelberg. Daarna is het alleen maar crescendo gegaan, met als een van de vele hoogtepunten het openluchtspel tijdens het 100-jarig bestaan in 1993. Wie Amicitia zegt, zegt Geesteren en het is daarom niet verwonderlijk dat de muziekvereniging een nauwe en warme band heeft met Café Restaurant Zalencentrum Baan. Deze locatie werd dan ook uitgekozen om een groots jubileumevenement te herbergen onder de naam ‘Dansen bij Baan.’ “Het evenement Dansen bij Baan’ is de muzikale aftrap voor ons jubileum,” legt altsaxofonist Lonneke Groothornte uit. “De bedoeling is de sfeer op te roepen van vroeger, van zo’n ouderwetse dansavond die de vorige generaties zich ongetwijfeld nog kunnen herinneren. Daarom ook hebben we The Moodchers Tribute Band uitgenodigd.”

Dans en showorkest Amicitia doet die avond de aftrap en speelt de eerste driekwartier vol met daarbij een show van enkele dansers van Dansschool Vieberink uit Aalten. Daarna betreden zowel The Moodchers Tribute band als Deejay Tonny Power het podium. Deejay Tonny Power, Dinand Mengerink, draaide al plaatjes bij Baan van 1972 tot 1980. De bezoekers krijgen een mix aan muziekstijlen voorgeschoteld, van de jaren vijftig tot en met de jaren negentig van de vorige eeuw.

Walnotenboom
Natuurlijk is het jubileum ook een eerbetoon aan alle leden en vrijwilligers die zich inzetten om de muziekvereniging draaiende te houden. “Op 11 maart is de officiële aftrap van ons jubileum,” aldus Groothornte. “Dan planten we een Walnotenboom in het Vrijheidsbos. Daarna volgt een groepsfoto en een buffet bij Baan voor leden en partners. Hiervoor hebben we ook de partners van alle vrijwilligers uitgenodigd, de leden van het Bijstandscomité, de partners van oud-leden, SVVA en de oud-papiervrijwilligers.” Op zondag 18 juni is er het Maifest, samen met de Muziekverenigingen Eendracht uit Haarlo en Volharding uit Borculo. In het najaar is een uitstapje naar de Nationale Taptoe in Rotterdam gepland.

‘Dansen bij Baan’ vindt plaats op zaterdag 25 maart in Café Restaurant Zalencentrum Baan, Dorpsstraat 6, Geesteren. De avond is ook open voor niet-leden. Kaarten kopen kan via de leden van Muziekvereniging Amicitia of aan de zaal bij Cafe Baan. Iedereen is van harte welkom.