Muzikanten van beide verenigingen in voorbereiding op het fusieconcert. Foto: PR

Muzikanten van beide verenigingen in voorbereiding op het fusieconcert. Foto: PR

Muziekverenigingen uit gemeente Aalten AOV en Demb nu samen verder

Muziek Aalten Bredevoort

AALTEN/BREDEVOORT - De muziekverenigingen AOV uit Aalten en DEMB uit Bredevoort gaan samen verder als één harmonieorkest. Op zaterdag 1 april is er het fusieconcert in ’t Grachthuys in Bredevoort. Dan wordt de nieuwe naam en het nieuwe logo onthuld.

Door Jos Wessels

Beide muziekverenigingen hebben een lange geschiedenis. De Aaltense Orkest Vereniging (AOV) is opgericht in 1918 of 1919 en is dus meer dan 100 jaar oud. De Drumband En Muziekband Bredevoort (DEMB) komt voort uit muziekvereniging Excelsior die uit 1925 dateert. De laatste jaren stond het aantal spelende leden onder druk. Daar is vooral corona debet aan. Niet alle instrumenten konden ingezet worden. Daarom werden veelvuldig muzikanten uitgewisseld. Vorig jaar werd een gezamenlijk concert gegeven. Dat aan elkaar snuffelen is goed bevallen en nu gaat men helemaal met elkaar verder. De nieuwe vereniging telt ongeveer 30 spelende leden. Dirigent is Gerben van Lochem uit Winterswijk. Geoefend wordt er in ’t Grachthuys in Bredevoort. Er is ook een jeugddrumband, leeftijd basisschool en iets ouder, onder leiding van Jeroen Bruggink. De drumband repeteert in het gebouw van Laborijn in Aalten. Er is inmiddels ook een bestuur gevormd. Irma Verwaaijen is voorzitter, Ankie Hoefman secretaris, Hanneke Wentink penningmeester en Carine Prinsen en Ellen Veldkamp bestuursleden. 

Nieuwe naam?
Op zaterdag 1 april treedt de nieuwe vereniging naar buiten met een concert in ’t Grachthuys in Bredevoort. Aanvang 19.30 uur. Na afloop wordt aan bezoekers een vrije gift gevraagd. Die avond wordt de nieuwe naam en het nieuwe logo onthuld, en dat is geen aprilmop verzekeren Irma en Hanneke. Daarna wacht een druk programma met optredens in zowel Aalten als Bredevoort. Zo doet men mee aan Koningsdag, de 4-meiviering en het volksfeest in Bredevoort, en wil men optreden op de Markt in Aalten en tijdens de Adventsmarkt. Men speelt vlotte muziek die herkenbaar is voor jong en oud.

Muziekonderwijs
De vereniging is volop op zoek naar nieuwe leden. Niet alleen kinderen kunnen lid worden, maar ook ouderen die vroeger een muziekinstrument hebben bespeeld of zelfs nog nooit muziek hebben gemaakt maar dit graag willen doen.
Muziekonderwijs wordt gegeven door professionele docenten van de muziekschool. Muziekonderwijs is karaktervormend, zo zeggen Hanneke en Irma. Het bevordert de concentratie, het muzikale gehoor, culturele smaak en het samenwerken. Dus van harte aanbevolen.

Informatie
Mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen via info@aovaalten.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant