Rutger en Mathanja tijdens de repetitie met Crescendo. Foto: E. Jolink
Rutger en Mathanja tijdens de repetitie met Crescendo. Foto: E. Jolink

Twee zangtalenten binnenkort in de kerk

Muziek Hengelo

HENGELO - Zaterdag 25 maart zingen Rutger de Vries en Mathanja Kornelissen in de Remigiuskerk in Hengelo Gld., begeleid door het orkest van Crescendo. De harmonie speelt dan werken uit bekende musicals zoals Grease, Miss Saigon, The Phantom of the Opera en enkele aria’s uit opera’s. Denk daarbij aan bij voorbeeld Nessun Dorma of O Mia Babbino Caro. Ook de leden van het Crescendo ‘instaporkest’ spelen een paar nummers mee. Het concert begint om 19.30 uur.

“Wij hebben elkaar leren kennen toen ik 17 en Mathanja 20 was”, vertelt Rutger. “We hadden les van de zelfde zangdocente, Anneke van der Graaf. Mathanja hoorde verhalen over mij en zocht me op. Het klikte en al snel daarna traden we samen op.” 

Na de opleiding vonden Mathanja en Rutger elkaar regelmatig weer en startten ze samen met Mathanja’s man verschillende producties. “We doen de gekste dingen, bij voorbeeld een film (in coronatijd) of een reclamespotje om ondernemers blij te maken. Met kerst organiseren we twee concerten in Haaksbergen. Daaraan werken meer dan 100 mensen mee, dansgroepen, kinderkoor en zo meer. Mensen vragen ons wel eens hoe doe je dat nou, naast een volle baan? Het is een hele puzzel om alles goed te plannen maar het gaat.”

Mathanja vertelt dat ze van jongs af is opgevoed met klassieke werken, Koningin van de nacht, La Bohème en dergelijke. Samen met Rutger heeft ze het repertoire verbreed; hij heeft naast Nederlandse kleinkunst een voorliefde voor het zingen van musicals. Mathanja: “Elke muziek is prachtig als je er bezieling in legt. Als het de mensen raakt heb je het goed gedaan. We willen mensen blij maken, inspireren.” 

Het spelen in de kerk geeft een extra dimensie aan het optreden: de muziek van het orkest draagt in de ruimte en dat geluid smelt samen met de stemmen van de zangers. Het is als een warm bad. “Wij hebben de stemmen, maar zonder orkest, muzikanten, dirigent et cetera, ben je heel alleen, elke schakel is belangrijk.” Bij het laatste stuk ‘Land of hope and Glory’ wordt ook het publiek gevraagd om mee te zingen. 

Kaarten bestellen kan via de website www.crescendohengelo.nl of bij PLUS Eland en bij Ontmoetingscentrum Ons Huis.