Voorzitter Irma Verwaaijen spreekt jubilaris Gerrit Eppink toe. Foto: Jos Wessels

Voorzitter Irma Verwaaijen spreekt jubilaris Gerrit Eppink toe. Foto: Jos Wessels

Gerrit Eppink ruim zeventig jaar bij de muziek

Muziek Aalten Bredevoort

BREDEVOORT - De Bredevoortse Gerrit Eppink speelt al meer dan zeventig jaar trompet bij de Bredevoortse muziek. Afgelopen week ontving hij een serenade van de nieuwe vereniging BAMM.

Door Jos Wessels

Onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog werd er volop gefeest en bloeide het verenigingsleven. Gerrit Eppink uit Bredevoort, toen 12 of 14 jaar, wist wat hem te doen stond. Hij werd lid van de christelijke muziekvereniging Excelsior. Hij speelde daar levenslang trompet. Als zodanig heeft hij veel voor Bredevoort betekend. Vele jaren heeft hij bijvoorbeeld tijdens het volksfeest. op de vroege zaterdagmorgen reveille geblazen. In zijn werkzame leven was hij de smid in Bredevoort. Nu is hij 87 jaar en doet het rustig aan. Afgelopen woensdag bracht BAMM hem een serenade

Nieuwe vereniging BAMM
Eigenlijk is Gerrit altijd bij dezelfde vereniging gebleven, maar die veranderde twee keer van naam. In 2016 stopte muziekvereniging Excelsior. Een deel van de muzikanten ging verder onder de naam DEMB. En sinds afgelopen 1 april is DEMB gefuseerd met de Aaltense AOV. De nieuwe naam is nu ook bekend. Het is BAMM geworden, wat staat voor Bredevoortse Aaltense Muziek Makerij.
En het woord BAMM heeft ook een mooie muzikale klank! Voorzitter Irma Verwaaijen sprak Gerrit Eppink toe na afloop van de serenade.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant