Jazz and Blues. Foto: PR
Jazz and Blues. Foto: PR

Jamsessie met Jazz and Blues uit Vreden

Muziek Bredevoort

BFEDEVOORT - Een jazz jamsessie in de Koppelkerk met de band Jazz and Blues (JaB) uit Vreden en omstreken is op zondag 30 april van 15.00 tot 17.00 uur. Na de intro worden andere muzikanten uitgenodigd mee te spelen tijdens de jamsessie. Entree is gratis, maar een vrije gift voor de band wordt op prijs gesteld.

JaB startte oorspronkelijk als trio, breidde uit tot kwartet in 2000 en bestaat nu inmiddels al weer een aantal jaren uit zes personen: zang, elektrische gitaar, keys, saxofoon, bas en drums. Zangeres en muzikanten komen uit verschillende muzikale hoeken, maar hebben de liefde voor swingende jazz gemeen. Hun gezamenlijk motto is dat van Duke Ellington: ”It don’t mean a thing if it ain’t got thtat swing”.
JaB maakt al jaren deel uit van de jazzscene in het westen van Münsterland en het aangrenzende Nederland, met onder meer optredens op het Jazzfest Gronau, in de Hot Jazz Club in Münster en in het Jazzpodium de Tor in Enschede. JaB speelt sinds 1995 mainstream jazz, swing, latin en blues en is al eerder met veel succes in de Koppelkerk te zien geweest.
De nadruk zal liggen op jazz uit de swing-periode, maar ook bop en funknummers en verrassingen zijn niet uit te sluiten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant