Undercurrent Orchestra. Foto: PR

Undercurrent Orchestra. Foto: PR

Undercurrent speelt jazz in Koppelkerk

Muziek Bredevoort

BREDEVOORT - De Koppelkerk in Bredevoort wordt op zaterdag 13 mei gevuld met de jazzklanken van het avontuurlijke collectief Undercurrent Orchestra. Dit zeskoppige ensemblef van gerenommeerde muzikanten uit de Amsterdamse jazzscene onder leiding van Iman Spaargaren speelt, vertelt en laat het publiek wegdromen met muziek die recht uit het hart komt.

In december 2021 verscheen hun debuutalbum ‘Everything Seems Different’ (Zennez Records), dat te beluisteren valt als een reactie op de pandemie en alle gevoelens die daarbij vrijkwamen: angst, hoop, verveling, inspiratie, treurnis en blijdschap. Hun interacties leveren een breed spectrum op, van dromerige soundscapes tot stevige grooves en vlammende improvisaties.
Iman Spaargaren over het album: “De wereld veranderde, sociale contacten veranderden, mensen veranderden. Tegelijkertijd bleef heel veel hetzelfde. Het gevoel van met z’n allen in een enorme wachtkamer zitten, wachtend op verlossing. Maar ook: de tijd doden met met herontdekte hobby’s of series kijken op Netflix. Het is een gevoel van een geleend leven, terwijl je oude leven in de wachtstand staat. Een sterk verlangen naar betere tijden, tijden van weleer, naar vrijheid, sociale contacten, dansen en plezier.’
Undercurrent Orchestra bestaat uit: Iman Spaargaren (klarinet), Annie Tangberg (cello), Gerard Kleijn (trompet), Guillermo Celano (gitaar), Marcos Baggiani (drum) en Joost Buis (trombone).
Het concert begint om 20.30 uur. De zaal is open vanaf 20 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop (via de website) 15 euro, exclusief servicekosten. Aan de deur zijn de kaarten 17,50 euro.


www.koppelkerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant