Het Oost-Nederlands Symfonieorkest’ brengt een prachtig operaprogramma in Openluchttheater Eibergen, Beleef de Opera. Foto: Jaap Hazewinkel

Het Oost-Nederlands Symfonieorkest’ brengt een prachtig operaprogramma in Openluchttheater Eibergen, Beleef de Opera. Foto: Jaap Hazewinkel

Operamuziek met vogelgetjilp in Eibergs Openluchttheater

Muziek Eibergen

EIBERGEN - De mooiste melodieën en aria’s uit bekende Italiaanse opera’s en dat in de open lucht, met het tjilpen van vogels als subtiel achtergrondgeluid in een ongeëvenaard decor. Op Moederdag, zondag 14 mei, brengt het Oost-Nederlands Symfonie Orkest  in het Openluchttheater van Eibergen een pracht operaprogramma met de bekende solisten Claudia Patacca (sopraan) en Eric Reddet (tenor).

Het gaat om opera’s van ’s werelds meest geliefde operacomponisten zoals Verdi, Puccini, Bellini, Mascagni en Rossini. Niet de minsten, maar onderling heel verschillend.
Het Oost-Nederlands Symfonie Orkest speelt op hoog niveau en gaat een uitdagend programma niet uit de weg. De ruim zeventig leden van het orkest zijn vergevorderde amateurs, vakstudenten en professionals. Het ONSO staat sinds 2008 onder de inspirerende leiding van chef-dirigent Jeppe Moulijn. Naast dirigent is Moulijn ook componist. Het orkest bracht eerder al enkele malen een feestelijk operaprogramma ten gehore in het openluchttheater van Hertme.

Solisten
Claudia Patacca is in Enschede geboren en is naast gevierd sopraan ook hoofdvak docent op ArtEZ conservatorium waar ze in 1992 zelf cum laude afstudeerde. Claudia zingt regelmatig bij de grote operagezelschappen als de Nationale Reisopera en nam diverse cd’s op. Eric Reddet is een gepassioneerd en gelauwerd operazanger met een geweldige tenorstem. Hij trad onder meer op als één van ‘The platin tenors’ met het orkest van André Rieu. Daarnaast is hij bekend van het televisieprogramma Maestro.
Het concert onder de naam ‘Beleef de opera’ in het Openluchttheater Eibergen (gelegen in wandelpark ‘de Oude Maat’) begint om 14.30 uur, poort open vanaf 14.00 uur. De entree bedraagt 15 euro, voor studenten en jonger dan 18 jaar 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.


www.onso.nl/concerten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant