De Daredevils. Foto: PR
De Daredevils. Foto: PR

Nieuw zomerfeest in Aalten: Beat the Heat

Muziek Aalten

AALTEN - Een nieuw evenement is geboren en Aalten zal op 1 juli een geweldig ‘tuinfeest’ rijker zijn. Fietsgroep ’t Muurtje houdt ter ere van het tienjarig bestaan een groot tuinfeest, in samenwerking met het Aaltens Cocktail House bij hun thuisbasis ‘Backyard ’t Muurtje’ (Plein Zuid in Aalten) onder de noemer ‘Beat the Heat’.

Door Waltraud Wensink

De locatie is uitermate geschikt en dit zal samen met Dj J’Roen en live band de Daredevils garant staan voor het ultieme festivalgevoel op een mooie zomeravond, maar dan gewoon in de achtertuin bij ’t Muurtje, dicht bij het centrum van Aalten.
René Assink is één van de organisatoren namens Fietsgroep ’t Muurtje en geeft aan dat ze naast fietsen ook graag een muziekevenement organiseren, waar nu al een groot aantal kaarten voor verkocht is. “We gaan er vol voor en we gaan helemaal los. Met dit veredelde tuinfeest willen ze aandacht schenken aan het tienjarig bestaan, maar tevens laten zien dat ze meer in hun mars hebben dan alleen fietsen. Het wordt allemaal professioneel aangepakt. Het heerlijke festivalgevoel op een mooie zomeravond is wat wij als organisatie willen neerzetten. We hebben hiervoor één van de allerbeste livebands van Nederland weten te strikken: de Daredevils. Ze speelden al meerdere keren op de Zwarte Cross en ook daar zijn ze een van de hoogtepunten. Ze spelen twee keer een set van 60 minuten onafgebroken en voluit waarbij hun nummers vloeiend in elkaar overlopen.”
De Daredevils zullen het publiek trakteren op ontelbaar veel muzikale hoogtepunten, verpakt in medleys. Ook een lichtshow met vuur, rook en confetti ontbreken niet. René: ”De Daredevils maken gegarandeerd feest. Maar we hebben ook nog Feest DJ J’Roen, die de nodige dans- en feesthits toevoegt. Hij is een graag geziene gast in zowel binnen- en buitenland en voor hem maakt het niet uit of hij in een café staat of op een festival. Er wordt gezorgd voor de inwendige mens en voor de eerste keer zal een de cocktailtruck ‘Cocktail House on Tour’ intrede doen. Dit is voortgekomen uit de voormalige Hofnar en zal heerlijke cocktails mixen voor alle gasten vanuit hun ‘rolling cocktailbar’.”

René vervolgt: ”Organiseren zit als het ware in ons DNA, of het nu op gebied van sport of muziek is. Als we het doen, doen we het ook goed. We pakken het professioneel aan met een prachtig podium, goed licht en geluid, fatsoenlijke toiletten, security en een gezellige en sfeervolle aankleding. Wij vinden de uitstraling ook belangrijk.”
Met al hetgeen hierboven genoemd wordt zullen ze zeker niet onderdoen voor menig ander festival en hoeft alleen het volk de weg naar ’t Muurtje nog maar weten te vinden. ”Naast onze eigen mensen kunnen we ook een beroep op anderen doen. Bij het Sjoksfestival hebben wij Bovo ondersteund en nu doen hun het omgekeerd voor ons tijdens ‘Beat the Heat’.”
Noem het een tuinfeest, noem het een festival, noem het een evenement: het wordt hoe dan ook gezellig en ‘Beat the Heat’ zal van toegevoegde waarde zijn aan al alles wat er al is op muzikaal gebied en ’t Muurtje zet zich hiermee zeker op de kaart. René: ”We organiseren het voor de hele omgeving, dus bestel vooral kaarten voor ons mooie feest en zorg dat je erbij bent. Fietsgroep ’t Muurtje gaat voor het feest der zomerfeesten op 1 juli dat zowel voor de jongeren als de wat ouderen onder ons de moeite waard zal zijn om mee te beleven.”
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.eventgoose.com voor 17,50 euro of aan de avondkassa. Locatie Backyard ’t Muurtje, Plein Zuid 12 in Aalten.