Jeugdensemble van Stichting Arcato. Foto: Yvonne Lieftink

Jeugdensemble van Stichting Arcato. Foto: Yvonne Lieftink

Concert jeugdstrijkensembles Arcato

Muziek Zutphen

ZUTPHEN - Op 11 juni vindt het zomerconcert van de jeugdorkesten van Stichting Arcato plaats in de Hanzehof Buitensociëteit. De drie orkesten staan onder leiding van vioolpedagoge Petra Westra en dirigent Jan van der Plas. De jongere kinderen van het Preludio en het Scala ensemble brengen stukken ten gehore die speciaal zijn geschreven voor jeugdorkesten, maar ook het bekende Adagio uit Secret Garden en een Hongaarse Rapsodie van Frans Liszt. Ook zullen 12 beginnende spelers die nog geen lid zijn van een ensemble als solisten optreden met begeleiding van Arcato.

Het Arcato ensemble speelt Simple Symphony van Benjamin Britten. Dit stuk is gebaseerd op stukken die Britten tussen zijn 10e en 13e levensjaar schreef. Later heeft hij ze samengebracht en herschreven voor strijkensemble. Ook speelt Arcato Crisantemi van Giacomo Puccini, een sfeervol werk dat hij als jonge componist schreef, en het wereldberoemde Brandenburger Concert nr. 3 van Johann Sebastian Bach.

Het concert op 11 juni in de Buitensociëteit van de Hanzehof begint om 14.30. Kaarten zijn te verkrijgen via www.hanzehof.nl en voor aanvang van het concert bij de kassa. 

Geïnteresseerde amateurstrijkers zijn welkom om mee te spelen bij de Arcato meespeeldag op zondag 18 juni. Meer informatie hierover is te vinden op www.arcato.nl/tickets.