Bamboula New Orleans Jazzband. Foto: Albert Glaudeman

Bamboula New Orleans Jazzband. Foto: Albert Glaudeman

Bamboula New Orleans Jazzband: intrigerende naam, boeiend repertoire

Muziek Warnsveld

WARNSVELD - Ze waren al eerder te gast bij Jazz at The Peacock en oogstten daarbij zoveel lof, dat ze op zondag 18 juni van 14.30 tot 17.00 uur op herhaling komen in De Pauw aan de Rijksstraatweg 11 in Warnsveld.

De band werd opgericht in 2014 met de intentie echte pure New Orleans-jazz te gaan spelen. Dat doen ze sindsdien, in binnen- en buitenland, met groot succes, met veel plezier, maar vooral ook met liefde en passie. De bamboula is een rumvat met over de open zijde een huid gespannen en werd rond 1900 door de Afrikaanse slaven in New Orleans gebruikt bij het maken van muziek, waaronder jazz. Dat speciale geluid laat deze band regelmatig in zijn muziek doorklinken. Het repertoire bestaat overigens niet uit nummers uit die tijd; het merendeel van de gespeelde nummers, waaronder veel bekende, komt uit de revivalperiode van direct na de tweede wereldoorlog. De sound van bands als Chris Barber, Papa Bue en The Dutch Swing College, klinkt in veel van die nummers door, maar dat alles gebeurt wel volgens het eigen, originele Bamboula-concept. Dit wordt een middag met een band die geweldig kan swingen, z’n publiek kan laten meezingen, maar die in zijn gedragen nummers de zaal ook muisstil kan krijgen. 

Bezetting Bamboula N.O. Jazzband: Lielian Tan, drums; Eric van Buijsen, contrabas; Wouter Nouwens, banjo; Vincent van Elferen, trombone; Albert Klein Haneveld, klarinet en saxen; Frans van Wasbeek, trompet, cornet, bügel en vocals.

De entree bedraagt 10 euro.


www.jazzandsozutphen.nl