Tijdens Excelsiors Midzomeravondconcert zingt soliste Marieke Visser in een vijftal nummers. Foto: PR

Tijdens Excelsiors Midzomeravondconcert zingt soliste Marieke Visser in een vijftal nummers. Foto: PR

Excelsior viert midzomeravond met muziek

Muziek Eibergen

EIBERGEN - Midzomer wordt door Excelsior in Eibergen op vrijdag 23 juni gevierd. De viering van de langste dag van het jaar en het begin van de zomer gebeurt In het hoge noorden, waar het dan ’s nachts helemaal niet meer donker wordt, met vreugdevuren, zang, dans, eten en drinken.

De muziek en zang is die avond ook te horen in de Oude Matheuskerk in Eibergen. Het harmonieorkest van Excelsior brengt dan een ruim uur fijne luistermuziek om te genieten van de mooie avond. Dat kan zelfs onder het genot van koffie, thee of een (zomers) drankje.

Het orkest speelt muziek uit Les Miserables, een wereldberoemde musical uit 1985 die sinds dit jaar opnieuw in Nederland wordt uitgevoerd. Ook hoort men Paris Montmartre vol Franse chansons, de fraaie hobosolo uit de filmmuziek van The Mission (Ennio Morricone) en klezmermuziek. De avond wordt speciaal door het optreden van zangsoliste Marieke Visser in een vijftal nummers, waaronder Hijo de la luna, Eleanor Rigby en I could have danced all night.

Na afloop van het concert is er gelegenheid om een drankje te nuttigen en samen te proosten op de mooie avond. Natuurlijk zorgt Excelsior daarbij voor wat hapjes. Het Midzomeravondconcert in de Oude Matheuskerk, Grotestraat 50 in Eibergen begint om 20.30 en de entree is gratis.