De ondertekening van het convenant. Foto: PR
De ondertekening van het convenant. Foto: PR Picasa

Schaersvoorde gaat samenwerking aan met ArtEZ Conservatorium

Muziek Aalten

AALTEN - Het Christelijk College Schaersvoorde uit Aalten is een samenwerking aangegaan met ArtEZ Conservatorium in Enschede.

Leerlingen van Schaersvoorde krijgen extra muziekles van de eigen muziekdocent, ze kunnen deelnemen aan Masterclasses, bezoeken ArtEZ-concerten en krijgen gedurende het schooljaar ook werkdagen aangeboden op het Conservatorium in Enschede. 

Toelating
De werkdagen worden verzorgd door de opleidingen in Enschede, namelijk Popacademie, Docent Muziek, MediaMusic en Muziektherapie om de leerlingen kennis te laten maken met de verschillende muziekstudies en om ze voor te bereiden op een succesvolle toelating.
Schaersvoorde sluit aan op een regionaal muzieknetwerk om ook in gezamenlijkheid educatief materiaal te ontwikkelen.
ArtEZ Connected verbindt de verschillende scholen in de regio en faciliteert een gezamenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van het muziekonderwijs in Twente en nu dus ook voor het eerst in de Oost-Achterhoek.

Convenant
Afgelopen week heeft de rector van Schaersvoorde, Laurien Crump, het convenant getekend met de directeur van ArtEZ, Rob Kramer. Het convenant werd getekend in aanwezigheid van het deel van de schoolleiding verantwoordelijk voor het muziekonderwijs en drie muziekdocenten, alle drie ook Alumni van ArtEZ.
Hiermee wil Schaersvoorde symbolisch onderstrepen dat deze nieuwe samenwerking breed wordt gedragen in de school.
In een feestelijke setting werden de convenanten getekend en daarmee is Schaersvoorde als eerste school van Achterhoek VO partnerschool van ‘ArtEZ Connected’, de vooropleiding van het Conservatorium in Enschede.
Deze samenwerking van Schaersvoorde met ArtEZ past in het nieuwe beleid van Schaersvoorde om meer partnerschappen aan te gaan, na Sportpark Zuid, de Koppelkerk en voetbalclub De Graafschap is ArtEZ een nieuwe partner die bijdraagt aan een breed netwerk van Schaersvoorde.