Afbeelding
Marina Banduka

Con Spirito met Gaanderens Mannenkoor in Bocholt

Muziek Dinxperlo Gaanderen

DINXPERLO - Op zondag de 24ste september hebben Mannenkoor Con Spirito Dinxperlo en het Gaanderens Mannenkoor een concert verzorgd in de ‘Heilige Kreuz Kirche’ in het Duitse Bocholt, met als speciale gast sopraan Emma Ebbers. 

Vanaf 17.00 uur werd voor een goed bezette kerk het eerste deel van de twintig concertnummers te presenteren. Openend met, ondanks dat het middag is, ‘Morning has broken’, van Cat Stevens. Daarna een aantal Latijnse stukken, waaronder het ‘Benedictus’ van Karl Jenkins, dat tevens de vuurdoop betekende voor de soliste Emma Ebbers.
Met het ‘Prayer of the children’, van Kurt Bestor, een stuk dat toepasbaar is in deze tijd, nam het applaus inhoudelijk sterk toe.
Bij het volgende stuk, het ‘Sanctus’ van Charles Gounod, was het publiek zeer onder de indruk van het geluid dat een jonge vrouw voortbrengt, ondanks haar eerste optreden. Er is veel emotie. De reacties waren geweldig, men vond het prachtig.
Het Gaanderens Mannenkoor bracht een drietal nummers op de bühne, waaronder ‘Healing Light’ van Karl Jenkins. Dit betreft één van de Celtic Prayers, een traditioneel Keltisch gebed. Daarna brachten de beide koren het ‘Dirait-on’ van Morten Lauridsen , een moeilijk stuk dat de zangers vele studie uren heeft gekost, maar het resultaat mocht er dan ook zijn.
Na de pauze bracht Julian Simmes, zoon van Ben, de ‘Solo am Klavier’. Daarna was Con Spirito aan de beurt voor een drietal eigen nummers met onder andere ‘Von guten Mächten’ van Fietz Bonhoeffer, gezongen met tenor solist Ron Janssen. Bij het slot werden de hakken nog eens stevig op de vloer gezet voor de ‘Parelvissers’ van Georges Bezet.
Wat een enthousiast publiek; grote kerk, op dit moment efkes te klein. Dit werd ook snel door de dirigent gewaardeerd met een ‘Zugabe’: ‘In this heart’ van Sinéad O’Connor. Wat een prachtig slot, met ook weer veel emotie.
Een twee uur durend concert waarbij niemand zich verveelde.

Con Spirito in actie. Foto: Marina Banduka
Afbeelding