koor DES nieuwe outfit en nieuw logo
koor DES nieuwe outfit en nieuw logo DES

Koor DES Westendorp viert haar 75-jarig jubileum

Muziek Varsseveld Westendorp

Concert in Grote Kerk van Varsseveld

WESTENDORP - Het 75-jarige jubileum van het koor DES uit Westendorp wordt gevierd in de Laurentiuskerk Varsseveld en omvat een rijke geschiedenis van samenkomst en zang. Het koor, voortgekomen uit de samensmelting van dameskoor “Zanglust” en gemengd koor “Nieuw Leven” in september 1948, kreeg de passende naam DES - Door Eendracht Sterk.

Door de jaren heen heeft het koor zich ontwikkeld onder leiding van verschillende dirigenten en is het uitgegroeid tot een groot koor, met velen die bleven vanwege de gezellige sfeer naast het zingen.

Op zondag 15 oktober vindt het jubileumconcert plaats in de Grote Kerk van Varsseveld, waar bezoekers kunnen genieten van een gevarieerde muzikale ervaring, inclusief luisterliedjes, meezingers en popliedjes in verschillende talen. Onder leiding van dirigent Charl Venus heeft het koor hard gewerkt om een divers jubileumconcert voor te bereiden, met bekende en nieuwe nummers.

Tijdens het concert zullen ook de bekende zangers Dick van Altena en Marcel Smulders optreden. Dick van Altena, een veelzijdige zanger en songwriter, heeft talloze albums op zijn naam staan en is bekend geworden bij de legendarische countryband Major Dundee. Samen met Marcel Smulders zal hij tijdens het jubileumconcert enkele prachtige nummers ten gehore brengen, waaronder Nederlandse en streektaalliedjes.

Zangers Dick
van Altena
en Marcel
Smulders
verzorgen
gast-optreden


Het belooft een bijzonder concert te worden en iedereen is van harte welkom! De toegang is gratis om de drempel laag te houden, maar het koor waardeert het zeer als bezoekers na afloop een vrijwillige bijdrage willen geven.

Het jubileumconcert vindt plaats op zondag 15 oktober in de Grote Kerk van Varsseveld, met aanvang om 14.00 uur (de kerk opent om 13.30 uur). De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld. Ter gelegenheid van het jubileum introduceert het koor ook zijn nieuwe logo.