De Apeldoornse coverband Bakersfield. Foto: PR
De Apeldoornse coverband Bakersfield. Foto: PR

Muziekcafé Warnshuus opent nieuwe seizoen met Bakersfield Sound

Muziek Warnsveld

WARNSVELD - Op zondagmiddag 8 oktober gaat het nieuwe seizoen van Muziekcafé Warnshuus van start met een optreden van de Apeldoornse coverband Bakersfield.

De vierkoppige formatie brengt kleurrijke muziek met blues georiënteerde vertolkingen in americana-folk stijl. In Americana komen verschillende muziekstijlen samen die zijn afgeleid van de authentieke country, folk en blues, maar vervolgens in een modern jasje zijn gestoken. De bandleden zijn vier vrienden die elkaar hebben gevonden in hun passie voor americana-muziek. Bakersfield neemt het publiek mee naar de jaren 60 tot aan het heden.

De naam Bakersfield is ontleend aan de gelijknamige stad in Californië. In de jaren 50 en 60 werd deze plaats erkend als ‘de countrymuziekhoofdstad van de westkust’ van wat wereldwijd bekend zou worden als de Bakersfield Sound. Niemand minder dan Buck Owens wordt genoemd als de grondlegger. Echter de meest populaire artiest vanuit de Bakersfield Sound is Dwight Yoakam. In 1988 zongen Owens en hij samen het lied The streets of Bakersfield. Zondagmiddag 8 oktober zal de band Bakersfield het nummer If there was a way van deze Dwight Yoakam ten gehore brengen.

Verder bestaat het repertoire in ieder geval uit het door gitarist Robbie Robertson geclaimde nummer The weight van The Band, American dream van het folkduo Jamestown Revival, en niet te vergeten de Stealers Wheel-klassieker Stuck In the middle, mede geschreven door gitarist Gerry Rafferty. Dit nummer bereikte een nieuwe generatie luisteraars toen Quentin Tarantino het gebruikte in een scène van de film Reservoir Dogs uit 1992.

Bakersfield bestaat uit Albert Anneveld (drums), Dennis Arends (leadgitaar en zang), Robert Snijder (basgitaar) en Rik Toepoel (gitaar).

Het optreden begint om 14.30 uur, het Warnshuus is om 14.00 uur geopend aan de ingang van de bibliotheek (er is beperkt plaats). De toegang is gratis, maar een vrije, contante gift na afloop wordt gewaardeerd. Elke tweede zondagmiddag van de maand is er een optreden in het Muziekcafé van het Warnshuus.