Het Achterhoeks Mannenkoor. Foto: Ton Smilde

Het Achterhoeks Mannenkoor. Foto: Ton Smilde

Fraaie kennismaking met Achterhoeks Mannenkoor

Muziek Borculo Ulft Vorden

VORDEN/BORCULO - Een staande ovatie viel het Achterhoeks Mannenkoor vrijdag 29 september in de Christus Koningkerk Vorden en zaterdag 30 september in het muziekcentrum in Borculo ten deel. Het Achterhoeks Mannenkoor bestaande uit de mannenkoren van Vorden, Ulft en Borculo en ruim negentig zangers tellend, verzorgde een kennismakingsconcert. Het Achterhoeks Mannenkoor is ontstaan ten tijde van de Special Olympics in Doetinchem in 2018. De koren hebben allemaal dezelfde dirigent, te weten Christo Guenov.

De goed gevulde kerk in Vorden genoot van een zeer gevarieerd programma, met gastoptredens van soliste Roos van der Sanden en vocaal ensemble Embrace. Het mannenkoor opende met het gedragen welkomstnummer Gwhoddiad, een Engelse gospelsong, vervolgd door het ingetogen Benedictus.

Gastsoliste Roos van der Sanden maakte indruk met haar uithalen in O mio Bambino Caro en Song to the moon. Bij het Mannenkoor trad Eddy Braam op als solist in Halleluja van Leonard Cohen.

Het octet Embrace zorgde voor een rustpunt in de programmering. Dit achttal dames uit Doetinchem zong a capella, in close harmony een aantal nummers in het Engels, Italiaans en Mexicaans. Loepzuivere zang die veel waardering oogstte. 

Indrukwekkend was ook Concert of Celebration, een compilatie van musicalsongs van Andrew Lloyd Webber. De combinatie van het massale koor en de soliste Roos bracht het publiek in vervoering. 

Na de pauze begon het mannenkoor met Zabé, een hilarisch lied over en kikkerbruiloft met veel gekwaak, onmiddellijk gevolgd door de serieuze overdenking Sunset Poem, prachtig a capella gezongen. 

Embrace en Roos van der Sanden zorgden wederom voor de variatie in het programma. Roos zong onder andere Avé Maria in de versie van Caccini. Het mannenkoor sloot af met het zeer snelle The Rhytm of Life. De staande ovatie die het koor ten deel viel was een blijk van grote waardering. 

Als toegift volgde nog When the Saints en Time to say goodbye van Andrea Bocelli gezongen door alle artiesten samen, een waardige afsluiting van een zeer geslaagd concert.