Heiner Graßt. Foto: PR

Heiner Graßt. Foto: PR

Heiner Grass terug naar Zwillbrock voor orgelconcert

Muziek Zwillbroek

ZWILLBROCK - Organist Heiner Graßt uit Essen is op zondag 8 oktober opnieuw te gast in de Barockkirche Zwillbrock. Hij geeft een orgelconcert van werken uit de barok en de romantiek. De composities zijn van onder meer Dietrich Buxtehude, Georg Böhm, Johann Sebastian Bach, Clara Schumann en Theodore Dubois.

Heiner Grast werd in 1954 geboren in Emeljanovo (Sovjet-Unie). Hij studeerde orgel, klavecimbel en kerkmuziek aan de Folkwang Hochschule in Essen. In de daaropvolgende periode ontving hij verschillende prijzen en onderscheidingen, waaronder de Folkwang-prijs en de promotieprijs van de Kulturkreis im Bundesverband der deutschen Industrie in Ottobeuren.
Van 1977 tot 2002 doceerde Grast orgel aan de universiteit van Essen. Sinds 1979 werkt hij als voorzanger in de Oude Kerk in Essen-Kray. In 1984 werd daar het door hem geïnitieerde en van nationaal belang zijnde Führerorgel ingehuldigd. Van 1990 tot 1994 nam hij de leiding over van de Orgelacademie in het Ruhrgebied.
Naast het maken van radio- en plaatopnamen heeft hij een druk concertschema in binnen- en buitenland (Nederland, Hongarije, Zweden, Italië, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Frankrijk, Israël, Rusland, Canada en in de VS). Guy Bovet, Peter Planyavsky en Jon Laukvik componeerden orgelwerken die ze opdroegen aan Heiner Grast.
Het concert in Zwilbroek begint om 16:30 uur. De toegang is vrij. Vrijwillige giften voor de dekking van de onkosten zijn zeer welkom.