De vorige groep MMJZ-leerlingen. Foto: PR

De vorige groep MMJZ-leerlingen. Foto: PR

Groepen 5-6-7 aan de slag bij ‘Muziek Maak Je Zelf!’

Muziek Doetinchem

GAANDEREN - Zelf muziek maken is héél cool. En samen met anderen is het nóg leuker. Kinderen uit groep 5 t/m 7 die dat wel eens willen proberen kunnen zich aanmelden voor ‘Muziek Maak Je Zelf!’ 

Onder leiding van muziekdocent Anouk Tersteeg komen zij in totaal tien keer bij elkaar en er wordt meteen muziek gemaakt. Alles wordt duidelijk uitgelegd en de kinderen gaan samen met Anouk en de andere deelnemers verschillende instrumenten uitproberen en bespelen. Die liggen klaar.
Behalve op 5 en 25 december en 2 januari wordt dit muziekfeestje elke dinsdagmiddag van 14.20 tot 15.05 uur gevierd in basisschool Gaanderwijs, Pelgrimstraat 59C te Gaanderen. De eerste ‘les’ is op 7 november, de laatste op 30 januari. Deelname kost 50 euro. Daar zit alles bij in, ook het gebruik van de instrumenten en het cursusmateriaal. De eerste les is gratis om kennis te maken. Zie je van verdere deelname af, dan kost het je niets.

Concert
‘Muziek Maak Je Zelf’ eindigt met een optreden op zondag 4 februari voor familie, vrienden en andere bezoekers. Wie de smaak te pakken heeft en na de cursus graag verder wil kan via Symfonisch Blaasorkest Gaanderen naar de muziekschool. Bijvoorbeeld voor lessen op trompet, trombone, klarinet, saxofoon, drums of nog véél meer. Als snel kunnen zij dan meespelen in het startersorkest.
Aanmelden kan tot 5 november bij Jitske Smits (Jeugdcommissie), tel 06-3427 1011. Of e-mail naar jeugd@sbo-gaanderen.nl.