Het Oost Gelders Symfonie Orkest. Foto: P. Schaatsbergen

Het Oost Gelders Symfonie Orkest. Foto: P. Schaatsbergen

Feestelijke jubileumconcerten van het OGSO

Muziek Doetinchem Zutphen

ZUTPHEN/DOETINCHEM - Het Oost Gelders Symfonie Orkest geeft op 18 en 19 november concerten in Doetinchem en Zutphen. Het noodlot, moed, de liefde en de dood inspireerden tot de keuze van de muziek voor deze concerten, vandaar de titel ‘Op leven en dood’. Feestelijk vanwege het 115-jarig bestaan van het orkest, ooit in 1908 begonnen als Doetinchems Strijkorkest, in 1970 gefuseerd met het Zutphens Symfonieorkest en inmiddels met een stevige reputatie als volwassen amateur symfonieorkest.

Het OGSO speelt werken van Verdi (Ouverture La Forza del Destino), Rossini (Willem Tell), Saint-Saens (Danse Macabre), Tsjaikovski (delen uit Zwanenmeer Suite Op. 20a), Prokofiev (Dance of the Knights uit Romeo en Julia), Schönberg (Les Miserables), Grieg (Peer Gynt: Ases Tod / In the Hall of the Mountain King - 1876) en Beethoven (Symfonie nr. 5 deel 1 - 1808). Een gevarieerd programma waarin verschillende stijlen en stemmingen aan bod komen. 

Het concert in Doetinchem op 18 november vindt plaats in de Bizetzaal van de Amphion muziekschool aan de Bizetlaan 1. Dit concert begint om 16.00 uur. Kaarten voor dit concert zijn alleen via de website OGSO.nl/contact te bestellen.

Het concert in Zutphen op 19 november vindt plaats in de Hanzehof Buitensocieteit aan de Coehoornsingel 1 en begint om 14.30 uur. Kaarten voor dit concert zijn tot 12 november te reserveren op de website van OGSO, en natuurlijk tot het concert aan de kassa van Hanzehof. 

Oost-Gelders Symfonie Orkest
Het Oost-Gelders Symfonie Orkest (OGSO) is een volwassen symfonieorkest met ruim 50 leden en een rijke geschiedenis van 115 jaar. Onder leiding van dirigent Alexander Geluk, bestaat het orkest uit (aankomende) conservatoriumstudenten, beroepsmusici en gevorderde amateurs van alle leeftijden. In de loop der jaren heeft het OGSO samengewerkt met bekende solisten en zich ontwikkeld tot een ambitieus ensemble

Dit jaar bestaat het OGSO 115 jaar. In 1908 werd het Doetinchems Strijk Orkest opgericht. ‘Het Strijkje’ groeide in 1929 uit tot het Doetinchems Symfonie Orkest. In 1933 ontstaat het Zutphens Symfonie Orkest. Beide orkesten gaan in 1968 samenwerken, in eerste instantie als Doetinchems-Zutphens Symfonieorkest. Daar ligt ook de oorsprong van de twee concertlocaties van onze vaste concerten: zowel in Doetinchem als in Zutphen. Per 1 september 1970 werd het ‘DZSO’ onder gebracht bij de Muziekschool in Doetinchem en werd de naam van het orkest veranderd in Oost-Gelders Symfonie Orkest. Voor meer informatie, bezoek www.ogso.nl.