Dominee Veldhuizen hoopt op een grote flashmob. Foto: PR

Dominee Veldhuizen hoopt op een grote flashmob. Foto: PR

Zingen voor Vrede in Flashmob op Simonsplein

Muziek Doetinchem Doetinchem

DOETINCHEM - Elke dag zijn beelden te zien van slachtoffers van oorlogen en aanslagen. We zien het verdriet van de mensen om hen heen. De wereld is ingewikkeld geworden, de standpunten verharden. Je voelt je machteloos. Hoe kunnen we laten zien dat we vrede wensen? En dat we vooral met elkaar moeten blijven praten? Ds. Ina Veldhuizen uit Doetinchem heeft daarvoor een goed idee: samen zingen in een ‘Flashmob’ op het Simonsplein, op zaterdag 25 november. 

Zij vond een prachtig lied One Day genaamd. Geschreven door onder meer Bruno Mars en de Amerikaans-joodse zanger Matisyahu die het ook tot een hit maakte. De tekst is in Engels en deels hertaald in Nederlands. Ina hoopt dat heel veel mensen gehoor geven aan deze oproep en mee komen zingen. Dirigent John Stinissen van koor Sign of Friendship heeft toegezegd het lied op het Simonsplein te dirigeren. Om 14.00 uur wordt het lied met iedereen in de Catharinakerk geoefend o.l.v. de dirigent. Om 15.00 uur brengt de Flashmob het lied buiten op het Simonsplein, voor de kerk ten gehore.
Aanmelden hoeft niet. Bij regen wordt de zangers gevraagd om in regenkleding te komen. Paraplu’s zijn niet toegestaan, want dan is de dirigent niet meer zichtbaar. Het is mogelijk dat media en publiek video-opnamen delen op internet.
De flashmob wordt georganiseerd door ds. Ina Veldhuizen, John Stinissen, Wim Maatman en Caroline Buse.

Meer informatie vind je hier