Toespraak burgemeester Marianne Besselink. Foto: Norbert Erinkveld

Toespraak burgemeester Marianne Besselink. Foto: Norbert Erinkveld

Bevlogen dirigent en inspirator Joop Boerstoel geridderd tijdens jubileumconcert

Muziek Doetinchem Vorden

DOETINCHEM/VORDEN - Tijdens het concert Spotlights on West Side Story (18 november) viert Joop Boerstoel uit Vorden op muzikale wijze zijn 25-jarig jubileum. De bevlogen chef-dirigent van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen heeft geen idee dat hem tijdens de show een verrassing staat te wachten: uit naam van de Koning wordt hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Door Kelly Heerink

Zowel Boerstoel als zijn vrouw die in het publiek zit wordt gevraagd plaats te nemen op de twee stoeltjes die worden neergezet. Het is Marianne Besselink, burgemeester van gemeente Bronckhorst, die het podium oploopt en de Vordenaar toespreekt. “Eigenlijk is dit het terrein van de Doetinchemse burgemeester Mark Boumans, maar ík ben natuurlijk jouw burgemeester”, zegt ze. 

Ze roemt de jubilerende dirigent alias inspirator om zijn grote inzet als veelzijdig musicus. Onder meer in de rol als dirigent, artistiek leider, componist, workshopleider, expert en adviseur. Regionaal, nationaal en zelfs wereldwijd trekt Boerstoel volle zalen. En levert zo al decennialang een zeer waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van de ‘serieuze blaasmuziek’. “Ben je eigenlijk nog weleens thuis?”, grapt Besselink na het opnoemen van zijn indrukwekkende cv. 

Lees verder onder de foto:


Joop Boerstoel en Marianne Besselink. Foto: Norbert Erinkveld 

Het feit dat hij dat als professional voor een aanzienlijk deel belangeloos en in zijn vrije tijd doet, is extra opmerkelijk en verdient des te meer waardering, volgens haar.

Als Boerstoel de microfoon krijgt, reageert hij kort, want hij heeft ‘er geen woorden voor’. Ook is-ie bescheiden: “Ik ben hier niet zo van, maar ik doe het allemaal met passie en liefde.” 


sbo-gaanderen.nl