Advendo en Popcorn zijn onder leiding van dirigent Vincent Pollemans  druk aan het repeteren. Foto: Arjen Dieperink

Advendo en Popcorn zijn onder leiding van dirigent Vincent Pollemans  druk aan het repeteren. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Advendo en Popcorn oefenen samen voor kerstconcert

Muziek Lochem

LOCHEM - Afgelopen zaterdagmiddag was het op de parkeerplaatsen voor de Sint Joseph Kerk een drukte van belang. Het waren de auto’s van de leden van Muziekvereniging Advendo en het Lochemse koor Popcorn, die zich in de kerk hadden verzameld. Ze oefenen daar voor een sfeervol kerstconcert op 9 december.

Muzikanten en zangers hebben nog drie weken te gaan om alles goed onder de knie te krijgen. Dit allemaal onder de leiding van de dirigent Vincent Pollemans.
Terwijl orkest en koor druk aan het oefenen zijn en af en toe onderbroken worden door aanwijzingen van Pollemans vertelt de voorzitter van Advendo, Petra Fust van Holland: “Wij hebben de locatie Sint Joseph Kerk uitgekozen om de bijzondere sfeer van de avond. De warme ambiance van deze prachtige kerk zorgt voor de juiste setting waar de muziek tot haar recht zal komen. Muziekliefhebbers kunnen zich die avond verheugen op bekende kersklassiekers maar ook eigentijdse arrangementen.“ Behalve Advendo en het Lochemse koor Popcorn zullen ook enkele midwinterhoornblazers hun instrument laten klinken.
Het kerstconcert begint om 20 uur, inloop van 19.30 uur. De entree bedraagt vijf euro.


www.advendo-lochem.nl