Samenspel tussen The Euro's en Fanfare & Slagwerkgroep Antonius. Foto: Marie-Louise Papen
Samenspel tussen The Euro's en Fanfare & Slagwerkgroep Antonius. Foto: Marie-Louise Papen

75 jaar muziek op de Vragender bulte

Muziek Vragender

VRAGENDER -  Onder de noemer ‘Antonius and Friends, 75 jaar muziek op de bulte’ vond afgelopen zaterdag het jubileumconcert van Fanfare & Slagwerkgroep Antonius.  

Na het openingswoord van Eddie namens de vereniging nam ladyspeaker Carla Vrieze het woord over. De fanfare mocht het concert openen met het stuk ‘To the ones we love’. Hierna was het tijd om terug te gaan in de tijd met oud-dirigenten. Zo speelde de fanfare onder leiding van Henk-Jan Heijnen ‘The Best’, onder leiding van Gido van Schijndel ‘Stål Himmel’ en met de huidige dirigent Gerd Wensink ‘’t Ministerie van Fanfare’. Helaas kon Gerald Roerdinkholder er door persoonlijke omstandigheden niet bij zijn. Met hem zou het orkest ‘Total Toto’ spelen, Gerd Wensink heeft voor hem ingevallen. Ook de mars ‘Drumbo’ kwam voorbij, dit samen met de slagwerkgroep. Voor de muzikanten even een moment van beleving. “Even was het alsof we op straat liepen en we de mensen hoorden zeggen ‘doar kump Vroagender an!’.”

Hierna ging het programma verder met de jongste slagwerkleerling, Rens. Pas een paar maanden les en dan al zo meedrummen met ‘Your Love’ van The Outfield. Vervolgens was het de beurt aan slagwerkgroep onder leiding van Michiel Bütterhoff. Het publiek kon mee swingen met ‘C Swing’, de fantasie laten gaan met ‘Dedico Fantasie’ en mee rocken met ‘Junior Rock’ wat overigens heel toepasselijk is met de jeugdige slagwerkgroep. Als afsluiter voor de pauze lieten ze ‘75 (Seventy Five)’ horen. Dit stuk heeft Michiel Bütterhoff speciaal gecomponeerd voor het jubileumjaar en kreeg Antonius cadeau tijdens haar voorjaarsconcert.

Na de pauze liet de fanfare nog weer van zich horen onder leiding van Gerd Wensink. Het publiek kon mee zingen en dansen tijdens ‘Uptown Funk’, ‘The best of Ed Sheeran’, ‘Don’t stop me now’ en ‘Nederpotpourri’, een mengelmoes van Nederlandstalige nummers. Als grote afsluiter speelde de fanfare samen met de band The Euros nog twee nummers: ‘Impossible’ van Nothing But Thieves en ‘November Rain’ van Guns n’ Roses. Kippenvel en een staande ovatie viel Antonius Vragender ten deel, het beste cadeau dat je kunt krijgen na zo’n mooi concert. Na de dankwoorden was het tijd voor de afterparty. Met de band The Euros knalde Antonius haar jubileumjaar uit.  

Op zondagmiddag 17 maart 2024 geeft Fanfare en slagwerkgroep Antonius een voorjaarsconcert.