Emma Ebbers met Con Spirito in Bocholt. Foto: Marina Banduka

Emma Ebbers met Con Spirito in Bocholt. Foto: Marina Banduka

foto gemaakt door Marina Banduka, eigendom van Con Spirito en vrij van rechten

Con Spirito geeft jong talent een podium tijdens kerstconcert

Muziek Dinxperlo

DINXPERLO - Aan het traditionele kerstconcert van mannenkoor Con Spirito verleent sopraan Emma Ebbers ook haar medewerking.

De pas 17-jarige sopraan Emma Ebbers neemt onder andere als solist het ‘Avé Maria’ van Schubert voor haar rekening. Hierbij wordt ze begeleid door Julian Simmes op piano. Daarnaast zingt ze enkele nummers met het mannenkoor, zoals ‘Hoe leit dit Kindeke’ en ‘Cantique de Noël’.
Ondanks haar jonge leeftijd heeft Ebbers toch al veel zangervaring. Ze begon op 5-jarige leeftijd bij het kinderkoor van de Ulftse Nachtegalen. Tegenwoordig zingt ze bij het Jeugdkoor de Ulftse Nachtegalen en heeft al diverse solo’s gedaan. Ze doet nu eindexamen Havo aan het Ludgercollege in Doetinchem.
Tijdens dit concert maakt het koor, onder leiding van dirigent en muzikale leider Ben Simmes, een reis over de wereld met onder meer Spaanse, Italiaanse, Duitse, Amerikaanse en Engelse liederen. Het aandeel Nederlandstalige werken is relatief groot. Er is ook een substantieel aandeel van het programma voor het eigen octet, waarvan een aantal stukken weer samen met het koor. Ook eigen solist Ron Janssen laat zich horen. Julian Simmes verzorgt de begeleiding op piano en orgel.
Het concert vindt plaats op zondagavond 17 december in de Dorpskerk aan de Markt in Dinxperlo. Aanvang 19:30 uur; vanaf ca 19.00 uur wijzen de midwinterhoornblazers van Toetn of Bloazn met hun klanken de weg naar de kerk.
De entree bedraagt tien euro. Kaarten verkrijgbaar bij VVV Dinxperlo en via de website.


www.conspirito-dinxperlo.nl