Vrouwenkoor Con Brio. Foto: Guido Pelgrim Fotografie

Vrouwenkoor Con Brio. Foto: Guido Pelgrim Fotografie

Foto: Guido Pelgrim Fotografie

Vrouwenkoor Con Brio zingt lustrumconcert: Samen!

Muziek Etten Terborg

TERBORG - Op zaterdag 13 januari vieren de vrouwen van Con Brio samen met speciale gasten het 65-jarig bestaan. Met een lustrumconcert in de evenementenlocatie Georgiuskerk Terborg sluit het koor een jaar van festiviteiten af. De prachtige locatie zal dan omgetoverd zijn in feestelijke sfeer, zowel met licht als met geluid. Het concert start om 20.00 uur. Informatie over de kaartverkoop is te vinden op de website van het koor.

De vrouwen van Con Brio brengen onder leiding van dirigent Nick Moritz een afwisselend programma ten gehore. Het thema van het concert is Samen. Niet alleen de vrouwen, maar ook de mannen van het Interparochieel Koor (IPK) uit Etten laten namelijk van zich laten horen. Het IPK zingt enkele nummers alleen, maar ook samen met de vrouwen.
Bij het concert is er ook een belangrijke rol weggelegd voor andere muzikale gasten. Zangeres Laura van Kaam heeft een prachtig aandeel in het programma, niet alleen als solist maar ook samen met de koren. Julian Simmes is de vaste pianist van Con Brio, hij begeleidt deze avond ook het IPK. Zijn broer Jelmer Simmes begeleidt niet alleen enkele nummers op viool, de broers verzorgen ook samen een intermezzo. Bij enkele Afrikaanse nummers laat Yvon Taken de djembé horen. Samen zorgen alle zangers, muzikanten en vrijwilligers voor  een fantastische avond.

Met vuur
Vrouwenkoor Con Brio is opgericht door kapelaan Buisman, op 13 januari 1958. Een achttiental jonge, ongetrouwde vrouwen kwam wekelijks bijeen om samen te zingen onder leiding van dirigent Gert Dieker. De eerste voorzitter was Annie Köster, zij bedacht de naam Con Brio - met vuur - voor het koor. Na een jaar werd Dieker opgevolgd door Adriaan Hendriks, die in de Achterhoek veel koren heeft opgericht en geleid. In 1984 maakte hij plaats voor Marleen Slebioda. Sinds 1999 is Nick Moritz de dirigent van Con Brio, inmiddels alweer 25 jaar. Het repertoire van het koor is ondertussen ook veranderd. Van kerkelijke liederen naar vooral eigentijdse muziek van popartiesten of moderne componisten met als afwisseling musical en klassiek.

Het 65-jarig bestaan van Con Brio is het afgelopen jaar uitgebreid gevierd. Een speciale projectcommissie heeft gedurende het hele jaar activiteiten georganiseerd. Onder meer workshops op 10 juni om geïnteresseerde vrouwen kennis te laten maken met het koor. En met succes. Het afgelopen jaar kwamen er weer nieuwe enthousiaste leden bij. 

De vrouwen repeteren elke woensdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in de Oude Kerk in Etten. iedereen mag komen luisteren en zelfs meezingen. Meer info op de website en de facebookpagina van Con Brio.


conbrio-etten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant