Borculo's Mannenkoor geeft een concert in de barokkerk in Zwillbrock. Foto: PR
Borculo's Mannenkoor geeft een concert in de barokkerk in Zwillbrock. Foto: PR

Borculo’s Mannenkoor concerteert, aangevuld met enkele gastzangers

Muziek Borculo

BORCULO - Het Borculo’s Mannenkoor, aangevuld met enkele gastzangers van het Vordens-en het Ulfts Mannenkoor, heeft zondag 11 februari een concert gegeven in de barokkerk in Zwillbrock. 

Het was het eerste concert van een aantal concerten die dit jaar worden gegeven in verband met het veertigjarig bestaan van het koor. Het programma in Zwillbrock bestond uit een breed repertoire van geestelijke liederen, variërend van delen uit de ‘Deutsche Messe’ van Frans Schubert tot delen uit ‘The armed Man’ van de hedendaagse componist Karl Jenkins. Ook liederen uit de Byzantijns/Slavische liturgie werden op indrukwekkende wijze ten gehore gebracht, naast moderne West-Europese geestelijke liederen.
Behalve deze, door het koor gezongen liederen, was er ook ruimte voor solisten uit eigen koor. Henk Bennink begeleidde op uitstekende wijze koor en solisten op piano en orgel. Het geheel stond onder de deskundige en motiverende leiding van dirigent Christo Guenov. Dat het talrijke publiek zeer genoten heeft van dit concert bleek wel door de staande en langdurige ovatie aan het einde van het concert.
Voor het jubileumconcert op zondagmiddag 26 mei kunnen geïnteresseerde mannen zich nog opgeven, om op projectbasis hieraan deel te nemen. Aanmelden en/of meer informatie bij Felix Kamperman, via het mailadres: j.f.kamperman@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant