Liseth and the Satelites. Foto: Anja van Eersel
Liseth and the Satelites. Foto: Anja van Eersel

Liseth and the Satelites inTheater Onder de Molen

Muziek Vorden

VORDEN - In Theater Onder de Molen is Liseth and the Satelites te zien en te horen op vrijdagavond 8 maart, aanvang 20.00 uur.

Liseth and the Satelites is een drie-mans formatie, waarbij singer-songwriter Liseth Horsten duidelijk opvalt met haar karakteristieke en herkenbare stem; een spannende, soulvolle, authentieke stem met veel diepgang en een fijne timing. Haar liedjes zijn sterk en persoonlijk, en hebben een heel eigen karakter waarin invloeden van verschillende muziekstijlen te horen zijn.

Liseth begon in de jaren ‘90 met het schrijven van liedjes op gitaar, nadat de rockband waarin ze was begonnen als bassist was opgeheven. Dit bracht haar naar podia in binnen- en buitenland. Na haar bachelor in muziek behaald te hebben in 2004, bouwde ze haar praktijk op als uitvoerend muzikant en muziekdocent. Naast commerciële projecten stond haar eigen repertoire lange tijd op de laatste plaats. Maar het verlangen om daar weer structureel aandacht aan te besteden groeide.

Haar eigen repertoire kreeg een nieuwe impuls toen ze in Californië de EP Kites and Traffic Lights opnam met gitarist/zanger Michael Roe en bassist Mark Harmon (2015). Een charmant album met zonovergoten en melancholische gitaarsongs. 

Terug in Nederland vormde Liseth een trio met gitarist/zanger Eric van Dijsseldonk (onder andere JW Roy, Ricky Koole, Malford Milligan) en bassist Lucas Beukers (onder andere Gé Reinders, Eric de Vries, Nina Lynn). Drie ervaren muzikanten met een gezamenlijke voorliefde voor de organische gitaarklanken van de sixties en seventies.

Tussen ieders eigen muziekprojecten, muzieklessen en tournees door, dook de band in 2021 de studio in met drummer en producer Gabriel Peeters. Door hem kreeg de EP ‘Miss’ een lekkere bandsound. Er werden twee videoclips van uitgebracht. ‘Miss’ zag officieel het levenslicht op 21 december 2021, een welluidende datum. En ook de kortste dag van het jaar. Als symbool van hoop, omdat de dagen daarna weer langer en lichter worden.

In mei 2023 verliet Eric van Dijsseldonk de band om zich te wijden aan andere muziekprojecten. Hij werd vervangen door gitarist Marc van Hout (van onder andere Living Room Heroes).

Toegang 17,50 euro, inclusief een kopje koffie/thee en zelfgemaakte molenkoek.


www.theateronderdemolen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant