Op zondag 24 maart geeft Excelsior Eibergen het Voorjaarsconcert in  ’t Spieker. Foto: PR
Op zondag 24 maart geeft Excelsior Eibergen het Voorjaarsconcert in ’t Spieker. Foto: PR

Voorjaarsconcert Excelsior Eibergen

Muziek Eibergen

EIBERGEN - Muziekvereniging Excelsior uit Eibergen geeft op zondag 24 maart een luchtig voorjaarsconcert in theater ‘t Spieker. Tijdens dit concert laten de leden van de drie orkesten maar ook die van de Trommelbende en de cursus Tijd voor Muziek van zich horen. 

Het C- en B-orkest zijn de opleidingsorkesten van Excelsior. Beginnende leerlingen, die net enkele maanden les hebben, starten in het C-orkest dat de vorm heeft van een samenspeelgroep. Leerlingen zijn zowel van de basisschoolleeftijd als senioren die later zijn gestart met muziek maken.
Het B-orkest is de volgende stap, waarin men meespeelt als men al meer muzikale ervaring heeft. Zij zullen muziek uit de film Pirates of the Carribbean laten horen, maar ook de Blekers Blues. Dit stuk werd door Jacob de Haan in 2003 speciaal gecomponeerd toen de textielindustrie in Eibergen verdween. Beide orkesten staan onder leiding van Gijs te Velthuis en Merel Lievestro en repeteren op woensdagavond om respectievelijk 18.30 en 19.30 uur. Wie een instrument speelt (dat mag ook slagwerk, toetsen of een snaarinstrument zijn) en graag op een gezellige en ontspannen manier samen muziek wil maken, kan een mailtje sturen naar info@excelsioreibergen.nl voor meer informatie of het vrijblijvend bijwonen van een repetitie.

De Trommelbende is een cursus voor basisschoolleerlingen, waarbij ze in tien weken leren als slagwerkgroep samen te trommelen. De deelnemers als ook de slagwerkleerlingen laten tijdens het concert horen wat ze al kunnen. Het laatste onderdeel dat op 24 maart optreedt, is het A-orkest, dat drie muziekstukken ten gehore gaat brengen. Naast een originele Spaanse paso doble en de Marche Hongroise van Berlioz, is dat Tales and Legends van Ettiene Crausaz met spannende en filmische muziek. Ook begeleidt het A-orkest de deelnemers van Tijd voor Muziek, een cursus voor volwassenen, die op latere leeftijd willen muziek maken. 

Het concert vindt plaats in theater ’t Spieker, Kerkstraat 30 in Eibergen en begint om 14.30 uur. De entree is gratis en iedereen wordt uitgenodigd om met Excelsior het begin van het voorjaar te vieren.

Op zondag 24 maart geeft Excelsior Eibergen met de verschillende groepen, waaronder het B-orkest, een voorjaarsconcert in  ’t Spieker. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant