Zaterdag 20 april was de aftrap van het jubileumjaar bij Volharding met een feestconcert, in samenwerking met de band Reflexxion. Foto: PR
Zaterdag 20 april was de aftrap van het jubileumjaar bij Volharding met een feestconcert, in samenwerking met de band Reflexxion. Foto: PR

Feestelijk Jubileumconcert bij Volharding

Muziek Borculo Gelselaar

BORCULO - Bij Volharding was afgelopen zaterdag de aftrap van het jubileumjaar, met een feestconcert in samenwerking met de band Reflexxion.

De avond begon met nummers als Per Spoor van Guus Meeuwis en Nothing Else Matters van Metallica. Hierna volgde de slagwerkgroep onder leiding van Jan Kreunen. Die speelde in het eerste blokje een viertal nummers onder meer Cool Brandy, Masterdrummers, Vegabundos en Sticky Vingers. De twirlsters dansten op een nummer van Home of the Greek Gods. De afgelopen tijd is die groep weer flink gegroeid bij Volharding waar men zeer blij mee is. “Sinds de aanstelling van onze nieuwe trainster Nanny zit er weer een goede flow in de groep”, laat Stefan Woestenenk van Volharding weten.
Het harmonieorkest samengevoegd met Reflexxion ging het programma verder met November Rain van Guns ’N Roses, Star Wars Saga, Angels van Robbie Williams, Go like Elijah van Chi Coltrane en River Deep Mountain High van Ike and Tina Turner. Bij dit laatste nummer kwamen zelfs de beentjes van de vloer en de handen in de lucht bij de orkestleden. De slagwerkgroep vervolgde weer met Give It Up. Bij dit nummer speelde de blazerssectie van het orkest ook mee. “Een mooie combinatie en leuk om op deze manier samen te werken!” Zij sloten de avond af met Played Alive, wie kent hem niet. Het harmonieorkest nam het laatste stuk van het programma voor haar rekening. Its Oh So Quit van Björk werd gespeeld gevolgd door de Normaal Medley, Let me Entertain you van Robbie Williams en als laatste knaller de Hollands Glorie Medley van de Toppers. Doordat alle opstellingen al klaar stonden kon het programma zonder veel tijdverlies soepel doorlopen. Op het grote scherm aan de wand kon men via een presentatie de artiesten zien.
Om 22.00 uur nam Reflexxion de avond over en begon de gezellige afterparty. De bar werd goed bezocht en menig bitterbal werd geserveerd. “We kunnen terugkijken op een mooie avond, alleen jammer dat de zaal niet helemaal gevuld was. Dit is iets wat we de laatste tijd helaas wat vaker zien en ook niet kunnen ontkennen. We gaan hier mee aan de slag om het publiek weer naar ons toe te trekken. Het mocht de sfeer in ieder geval niet drukken, want het feest ging gezellig door tot in de late uurtjes. Er was zelfs een aantal fanatiekelingen die in het centrum van Borculo nog even doorgingen.”

Het harmonieorkest maakt zich nu op voor de herdenkingsdienst op 4 mei in de Joriskerk in Borculo. Woestenenk: “We spelen daar een drietal nummers in het programma waarvan twee met versterking van Ellie Mobbs (zang) en Eelco Schuijl (piano). Ons koperensemble speelt eerst nog bij het cycloonpark en sluit daarna ook aan in de kerk. Heel eervol om tijdens deze herdenking te mogen spelen.”

Na 4 mei gaat het orkest zich voorbereiden op het zomerconcert dat gepland staat op zondag 30 juni. “We spelen dan samen met het orkest van Excelsior Gelselaar op het terras bij de Bakkerieje in Borculo. Het zal een soort lunchconcertje worden vanaf 12.30, 13.00 uur, met de overstap naar de middagborrel. Hoe en wat er precies gaat gebeuren moet nog duidelijk worden, maar dat het daar gezellig wordt, is wel zeker!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant