Marise. Foto: Tristan Derksen
Marise. Foto: Tristan Derksen

Singer-songwriter Marise geeft intiem concert in Stedelijk Museum Zutphen

Muziek Zutphen

ZUTPHEN - Op zaterdag 11 mei geeft singer-songwriter Marise een concert in de museumzalen. Een intieme ervaring tussen de schilderijen in de tentoonstelling Hete Vuren. 

Singer-songwriter Marise (Steenderen, 2001) schrijft en zingt in het Nederlands. Haar liedjes zijn als gezongen dagboekverhalen: intens, rauw en vaak heel persoonlijk. Ze gaan over angst en hoop, vriendschap en liefde en de strijd, die je met jezelf kan voeren om gelukkig te zijn. De kern en oorsprong van de liedjes zit in de akoestische gitaar begeleid door Tim Schippers, waarin de indringende vocale aanwezigheid van Marise zelf centraal staat. 

Na afloop wordt het vuur gevierd, samen met Marise in de Museumtuin onder het genot van een drankje. Het concert vindt plaats op zaterdag 11 mei om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) in het Stedelijk Museum Zutphen, ‘s Gravenhof 4. Kaarten zijn te koop via museazutphen.nl.

Singer-songwriters
Stichting M6 (de zes samenwerkende stadsmusea) werkt voor elke editie van de Elementenreeks samen met hedendaagse kunst- en ontwerp­­disciplines. Bij Hete Vuren is dat muziek van singer-songwriters. Speciaal voor Hete Vuren in Zutphen schreef singer-songwriter Marise den Bakker een tweetal songs die bij de schilderijen van haar keuze zijn te beluisteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant